Junior jurist med intresse för börs, clearing och aktiemarknaden

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2018
Stängs
den 26 mars 2018
Ref:
995
Kontakta
Marie Jesperson
Kategori
Juridik
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som junior jurist på avdelningen Kapitalmarknadsrätt arbetar du främst med ärendehandläggning, tillståndsprövningar och sanktionsprövningar. Du besvarar även inkommande frågor från företag inom finansbranschen, deras ombud samt allmänheten. Avdelningen Kapitalmarknadsrätt tillhör verksamhetsområde Marknader och ansvarar för de juridiska frågor som rör börser, clearingorganisationer, centrala värdepappersförvarare samt handeln på värdepappersmarknaden.

Tjänsten innebär tätt samarbete internt, både inom rättsavdelningen men också med kollegor på tillsynsavdelningarna inom området.

Vi söker dig som har en jur.kand och erfarenhet av juridiskt arbete på advokatbyrå eller myndighet. Kunskap om börs och clearing eller aktiemarknad, samt notarietjänstgöring, är meriterande.

Som person är du analytisk, självständig och strukturerad. Du bidrar med ett gott samarbete och är tydlig i din kommunikation. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Marie Jesperson på 08-408 981 59.

Tjänsten är ett vikariat som pågår från och med juni 2018 till och med maj 2019.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 26 mars 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!