Vill du vara med och leda tillsynen av banker?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2018
Stängs
den 16 mars 2018
Ref:
997
Kontakta
Åsa Thalén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som biträdande avdelningschef inom Kredit och operativa risker leder du tillsammans med avdelningschefen arbetet på avdelningen. Du planerar, prioriterar och stöttar våra experter i tillsyns- och regelverksarbete. Du ansvarar för att utveckla och etablera strategier och metoder för tillsyn av kreditrisker hos banker och kreditinstitut, såväl stora som små. Avdelningen utövar tillsyn över både stora och små banker. Arbetet har ett stort internationellt inslag och innebär kontakter med utländska tillsynsmyndigheter och deltagande i internationellt regelverksarbete.

Personalansvaret för avdelningens 25 medarbetare är fördelat mellan dig och avdelningschefen och ni ingår båda i bankområdets ledningsgrupp. Ni leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. En viktig del i rollen är att säkerställa att beslut är genomtänkta, konsekventa och väl motiverade. Vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet inom kreditrisk som exempelvis projektledare eller chef inom storbank eller myndighet. Du har väl insatt i hur kreditprocesser fungerar.

Som person är du analytisk, strukturerad och beslutsam. Du är tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete samtidigt som arbetet på FI förutsätter hög integritet. Du uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och drivs av att se andra utvecklas. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Åsa Thalén 08-408 980 00.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast 16 mars 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!