Swedbank söker Senior Compliance Officer

Rekryterare
Swedbank
Plats
Sundbyberg
Annonserat
den 5 mars 2018
Stängs
den 26 mars 2018
Kontakta
Sigrid Kernell
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du arbeta i en snabbt föränderlig miljö med fokus på digitalisering? Vi söker en Senior Compliance Officer som vill jobba med vår retailverksamhet och med våra låna- och betalprodukter.

Om jobbet
I Compliancefunktionen för Swedish Banking och Group Lending & Payments ("Compliance") arbetar vi dels med att säkerställa regelefterlevnad mot de regelverk som omfattar hela den svenska bankrörelsen mot privatkund och företag och dels med de enheter som skapar koncernens låna- och betalningsprodukter. Därtill täcker vi även koncernfunktionerna Digital Banking ("DB") och Customer Value Management ("CVM") som är ansvariga för att driva digital utveckling och innovation, respektive att stärka kundlojaliteten genom skräddarsydda kunderbjudanden baserat på kunddata. Vi monitorerar, rapporterar, ger råd och stöd, utbildar samt deltar i projekt för nya regelverk och nya produkter.

Nu söker vi en Senior Compliance Officer med ett särskilt intresse för compliancefrågor i en digital kontext. Den vi söker kommer ansvara för att driva compliancearbetet inom DB och CVM. I rollen ingår att genomföra riskplanering och rapportering, samt ansvara för att aktivitetsplanen mot DB och CVM genomförs. Du kommer arbeta nära ledningen för DB och CVM och du sitter i deras riskkommittéer. Därutöver deltar du även i andra delar av gruppens arbete, som specialist. Arbetet inbegriper uppgifter på både strategisk och operativ nivå och innebär ett mycket nära samarbete med chefen för gruppen.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen
Vi söker dig som har ett gediget intresse för digitaliseringsfrågor och som ständigt vill fortsätta att utvecklas genom att arbeta med både de nya och de sedan tidigare stora gällande kundskyddsregelverken.

Du som söker har juristexamen, samt fem till tio års relevant arbetslivserfarenhet. Det är positivt om du är väl bevandrad i något av följande regelverk: PSD2, GDPR, MiFID II eller IDD.

Du är metodisk och tycker om att bygga struktur, men ser det också som en positiv utmaning att kunna navigera när ramarna ännu inte är satta. Du har förmågan att tolka och tillämpa specifika regelverk i olika situationer, men utan att förlora ditt helikopterperspektiv. Du ser ingen motsättning i att ge proaktiva råd till verksamheten och samtidigt vara det skydd för kunden som regelverken föreskriver.

Vi utgår från att du har en stark integritet, ett eget driv och ett affärsorienterat angreppssätt till de problem som du ställs inför. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att samarbetsförmåga.

Då koncernspråket är engelska kommunicerar du obehindrat på både engelska och svenska.

Du kanske tidigare har jobbat som

  • Compliance Officer på bank eller försäkringsbolag
  • Jurist på bank eller försäkringsbolag
  • Jurist på Finansinspektionen

Möjliga nästa karriärsteg

  • Regelverksspecialist
  • Jurist
  • Chef

Varför jobba med mig?
Jag är jurist med bakgrund från advokatbyrå och försäkringsbolag. Jag är välstrukturerad, drivs av ständig utveckling, har hög leveransmedvetenhet och jag förväntar mig detsamma av mina medarbetare. Jag är mer av en generalist än en specialist och behöver därför duktiga medarbetare som gillar att djupdyka i juridiken, men som ändå kan se till och förstå helheten. För mig är det viktigt att ha en prestigelös arbetskultur i gruppen som präglas av laganda och eget ansvar. Jag är stolt över bankens värderingar och företagskultur som jag värdesätter högt! Jag eftersträvar en rak och öppen dialog med alla medarbetare, högt i tak och viktigast av allt – att vi har kul på jobbet!

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.