Skattejurist till Group Taxes på Nordea

Rekryterare
Nordea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 11 april 2018
Kontakta
Helena Woodcock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Det är en bred roll där du kommer arbeta med compliance och riskhantering inom området för företagsbeskattning. Det kan gälla frågor i samband med omstruktureringar, skatterevisioner, tax compliance och löpande rådgivning. Du kommer arbeta såväl mot bankens olika affärsområden samt dess koncernfunktioner och även delta aktivt i olika projekt där du förväntas bidra med din skatterättsliga kompetens för att uppnå affärsmässiga lösningar. Arbetsuppgifterna inkluderar också deklarationer och finansiell rapportering samt kontakt med skattemyndigheter och externa revisorer.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och flera års erfarenhet av arbete med företagsbeskattning, gärna både på byrå som konsult och på bolag. Du har omfattande kunskap om företagsbeskattning, regulatoriska frågor och skatterevision. Har du särskild erfarenhet av redovisning är det meriterande. Arbetet är stundom intensivt och kan omfatta både stora och små frågor vilket ställer krav på flexibilitet och en förmåga att prioritera. Som person är du engagerad, positiv och driven. Du är uthållig och har en särskild förmåga att slutföra projekt och få saker i mål. Du har stor social kompetens, är kommunikativ, har lätt att etablera relationer och tycker om att ge service. Du pratar och skriver svenska och engelska flytande.

Du erbjuds
Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll med möjlighet att arbeta brett inom området för företagsbeskattning i en spännande och internationell miljö. Nordea sitter i moderna och fina lokaler i centrala Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordea med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten
Nordea är den största finanskoncernen i Norden och en av Europas största banker

•Vi är en fullservicebank och redovisade för 2017 rörelseintäkter på 9,5 md euro och en balansomslutning på 581,6 md euro

•Vi är det tredje största företaget i Norden och bland de tio största finanskoncernerna i Europa, sett till marknadsvärde

•Vi finns i 17 länder, och våra hemmamarknader är de fyra nordiska länderna Danmark, Finland, Norge och Sverige. Tillsammans utgör de världens tionde största ekonomi

•Vi är en finansiellt stabil bank och en av få banker i Europa med kreditbetyget AA

•Nordeaaktien handlas på börserna i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn

Group Taxes är koncernfunktionen som ansvarar för Nordeas övergripande compliance och riskhantering inom området för skatt. Corporate Tax-teamets roll är att fungera som en central samordnare av skattefrågor globalt och att ge rekommendationer för att säkerställa konsekvens och synergier om hur skatterisker och kostnader ska hanteras inom Nordea. Man tillhandahåller globala policys, instruktioner och riktlinjer samt vägledning i skattefrågor. Corporate Tax fungerar också som intern skatterådgivare i nordiska företagsbeskattning-, transfer pricing- och momsfrågor.

Vi söker nu en skattejurist till Corporate Tax-teamet inom Group Taxes. Group Taxes består av 16 personer varav 11 i Stockholm, övriga sitter i Helsingfors, Köpenhamn och Oslo.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85