Risk Manager till Folksam

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 april 2018
Stängs
den 1 maj 2018
Kontakta
Magnus Vesterlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du intresse för att ha helhetssyn över de risker som Folksam Livgruppen och dess företag är exponerat för? Då kan det här jobbet vara för dig!

Du tillhör riskavdelningen som består av 15 personer. Vår uppgift är att utveckla och förvalta riskhanteringssystemet, kontrollera och utvärdera riskhanteringen i organisationen samt att analysera och rapportera risker till vd och styrelse.

Det här gör du som Risk Manager på Folksam
Risk och riskhantering är centralt för försäkringsföretag. Riskerna och de beslut som tas för att hantera dem påverkar bolagets ekonomiska ställning och förmåga att nå företagets mål. Genom en effektiv riskhantering skapas förutsättningar för att erbjuda kunderna försäkrings- och sparandelösningar som ger trygghet. Utmaningen för avdelningen är att vidareutveckla Folksams nuvarande system för riskhantering och internkontroll för att uppnå ett medvetet risktagande inom företagen i linje med Folksam Livgruppens behov och regelverkskrav.

Det här är du kommer in. Du jobbar med hela riskhanteringssystemets riskspektrum - finansiella risker, försäkringsrisker, affärsrisker och operativa risker och då både på djupet och bredden. Du har även en viktig roll i riskavdelningens mer genomgripande aktiviteter, exempelvis riskrapporter och ORSA-rapporter till vd och styrelser, samt externa rapporter till Finansinspektionen. Du har även möjlighet att bli ansvarig för något dotterföretagens riskfunktioner och därigenom delta i relevanta styrelseutskott, vd-kommittéer och andra interna och externa forum.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av praktiskt riskarbete i ett försäkringsbolag. Du har stor erfarenhet av att pedagogiskt förklara komplexa samband i muntlig och skriftlig form och du känner dig trygg med att delta och leda diskussioner i vd- och styrelseforum.

Du som söker har en akademisk utbildning inom till exempel ekonomi/finans och god analytisk förmåga.

Som person är du självgående och har gott omdöme. Du har en personlig mognad och hög integritet samt är effektiv i jobbet. Du har lätt för att arbeta med andra människor och kan sätta in ditt ansvarsområde i ett större sammanhang.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, https://folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet 
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för riskavdelningen Folksam Liv, Magnus Vesterlund, 0708-31 55 07.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 1 maj 2018. Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem på folksam.se

Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb