Fund Controller / Operations Analyst till Aberdeen Standard Investments

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 april 2018
Stängs
den 19 maj 2018
Ref:
2232
Kontakta
Jesper Ideberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Fund Controller / Operations Analyst till Aberdeen Asset Managers Ltd, filial Sverige. Den 14 augusti 2017 slogs Aberdeen Asset Management PLC och Standard Life PLC samman. Investeringsverksamheten sker under varumärket Aberdeen Standard Investments. Som Fund Controller / Operations Analyst har du huvudansvar för administration, kontroll, uppföljning och rapportering för ett flertal fonder. Du kommer att arbeta i ett team med 8 medarbetare i en tjänst som är omväxlande och variationsrik och vi söker en person med ett problemlösningsinriktat och analytiskt angreppssätt, gärna med tidigare arbetserfarenhet inom back office eller middle office. Som Fund Controller / Operations Analyst på Aberdeen Standard Investments ges du stora möjligheter till arbetsmässig och personlig utveckling i en variationsrik roll i internationell miljö. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Inneha huvudansvar för ett flertal fonder, där du kommer att övervaka och samordna fondtransaktioner och cash management
  • Ansvara för samt kontrollera fondernas, mandatens och bolagens redovisning som utförs av service providers i Luxemburg och Dublin
  • Utföra NAV-avstämningar samt rapportering till våra investerare på månads- och kvartalsbasis
  • Ha daglig kontakt och samarbeta med Investment Managers i investeringsteamen i Stockholm, London, Singapore och Boston
  • Delta i projekt med syfte att förbättra eller upprätta nya processer och rutiner

Erfarenhet
Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning. Du har arbetat inom finansbranschen med administration eller liknande i en back office-funktion i minst 2 år. Tidigare arbete med onoterade fonder eller inom private equity är starkt meriterande. Då du kommer att arbeta i en internationell miljö är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i engelska, samt grundläggande kunskaper i svenska.  

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, ansvarsfull och prestigelös. Tjänsten ställer krav på att du är noggrann, strukturerad och självgående samt att du har god samarbetsförmåga.

Aberdeen Standard Investments
Standard Life Aberdeen plc är ett av världens största investmentbolag. Bolaget bildades 2017 genom sammanslagningen av Standard Life plc och Aberdeen Asset Management plc. Investeringsverksamheten bedrivs under varumärket Aberdeen Standard Investments som förvaltar tillgångar till ett värde av 575 miljarder pund*. Det gör oss till Storbritanniens största aktiva förvaltare och näst störst i Europa. Bolaget har en betydande närvaro på den globala marknaden och den storlek som expertis som krävs för att hjälpa kunderna förverkliga sina investeringsmål.

I egenskap av global kapitalförvaltare har Aberdeen Standard Investments som mål att bygga upp ett långsiktigt värde för våra kunder. Kundernas investeringsbehov utgör kärnan i allt vi gör. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av investeringslösningar, liksom kundservice och support på högsta nivå.

*Avser 31 december 2017

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Jesper Ideberg, 076-176 01 16.

Liknande jobb

Liknande jobb