Redovisningsansvarig sökes till LOS Energy

Rekryterare
LOS Energy
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 april 2018
Stängs
den 19 maj 2018
Kontakta
Gustav Kendel
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Redovisningsansvarig sökes till LOS Energy

Har du arbetat några år med kvalificerad redovisning, och vill komma in på ett framtidsinriktat och miljömedvetet företag där du får ansvara för redovisning och bokföring? Då kan detta vara uppdraget för dig!

Om tjänsten
SJR söker nu för LOS Energy’s räkning en redovisningsansvarig. Du kommer att ansvara för den löpande redovisningen och bokföringen i LOS Energy AB samt LOS Energy Trading AB. Dessutom kommer du att ansvara för de nordiska dotterbolagen LOS Energy OY och LOS Energy ApS. Du kommer att arbeta med

  • Löpande avstämningar och kontroller av bolagens bokföring och redovisning.
  • Månads- och årsbokslut för LOS Energy AB, inkl dotterbolag, samt relaterad rapportering. Viss myndighetsrapportering ingår i ansvaret.
  • Delaktighet vid utarbetande/förändringar av produkter och tjänster.
  • Övriga ekonomiuppgifter, som kund- och leverantörsreskontran, in- och utbetalningar, moms och skatteinbetalningar sker i andra delar av bolaget samt i moderbolaget Agder Energi. Samarbete med dessa personer följer naturligt av tjänsten.

Du kommer att rapportera till Head of Operations.

LOS Energy sitter för närvarande i Södertälje men kommer i juni 2018 att omlokaliseras till centrala Stockholm.

Lämplig bakgrund
Vi tror att du som söker detta uppdrag har en universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi, med inriktning mot redovisning, samt har 5-10 års erfarenhet av arbete med redovisning. Du har gedigen erfarenhet från verksamhet med komplexare redovisning. inkluderat helheten inom redovisning - alltså löpande redovisning, bokslut, moms, skatt etc.

Det är meriterande om du har erfarenhet av energi- och elnätsmarknaden, samt om du har arbetat med redovisning gentemot övriga Norden.

Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift, och är van vid att arbeta i Excel samt i olika ekonomi- och bokföringssystem.

Som person tror vi att du är strukturerad, noggrann, detaljmedveten, välplanerad och metodisk i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, analytisk, proaktiv och självständig och gillar att jobba ”hands on”.

Vi hoppas att du ska finna denna möjlighet intressant, och vi ser fram emot din ansökan!

Viktig information
Ovanstående är ett konsultuppdrag via SJR med start omgående som pågår fram till 2018-09-30. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är dagtid. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Kendel på 076-647 16 45.

LOS Energy är en av de största portföljförvaltarna på den nordiska elmarknaden. LOS Energys 65 anställda i Sverige och Norge hanterar en nordisk företagsportfölj om ca 22 TWh, motsvarande 6 % av den nordiska elförbrukningen. Affärsidén är att ge stora köpare och säljare kontroll över sina elpriser via terminshandel på den nordiska elbörsen samt tillhörande administrativa tjänster. Man hjälper också kunderna att nå sina miljömål genom att sälja grön el och olika lösningar för att minska kundernas klimatavtryck. LOS Energy flyttar sitt kontor den 1 juni till centrala Stockholm.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.

Liknande jobb

Liknande jobb