Programrektor till Fryshuset Gymnasium

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 maj 2018
Stängs
den 1 juni 2018
Ref:
SE-13083
Kontakta
Christian Nyhlén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du passion för kunskap? Vi söker en passionerad Programrektor till Fryshuset Gymnasium

Som Programrektor blir det ditt uppdrag att leda den pedagogiska utvecklingen på enheten och skapa bästa möjliga förutsättningar för att leda verksamheten in i framtiden.

Position
Till Estetiska programmet (ES) och Gysär programmet för Estetiska verksamheter (EV) på Fryshusets Gymnasium söker vi nu en utvecklingsinriktad ledare.

Detta är skolan för dem som söker en plats som är mer än bara en skola. Framförallt är vi en skola för de som vill utvecklas så långt det bara går efter egna behov och förutsättningar. Vi är en skola som förstår värdet av att det är tillsammans med andra man skapar förutsättningar för alla att utvecklas.

Som Programrektor blir det ditt uppdrag att leda den pedagogiska utvecklingen på enheten och skapa bästa möjliga förutsättningar för att leda verksamheten in i framtiden. Att sätta fokus på utveckling – av såväl organisation och kultur som den framtida profilen blir i detta sammanhang viktiga frågor på agendan. Du leder ett team på ca 30 medarbetare och har ansvar för resultat, budget och det systematiska kvalitetsarbetet. Dessutom är det din uppgift att leda elevhälsoarbetet på enheten.

Vi tror att du är en ledare som har förmågan att hitta nya lösningar för elever och driva skolutvecklingen framåt.

Du är en kommunikativ och teambyggande ledare som har förmågan att utveckla samarbeten och relationer även utanför skolan. Du har erfarenhet av ledarskap i en utbildningsorganisation och kan på ett naturligt sätt växla mellan operativa och strategiska uppgifter.

Vi ser gärna att du genomgått rektorsutbildning.

Tjänsten är 100 % med tillträde augusti 2018. Tjänsten är placerad på Fryshuset i Stockholm.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast då urval sker löpande, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13083). Frågor besvaras av Christian Nyhlén, tel. 0733-66 75 76 vid Mercuri Urval.

Om företaget
FRYSHUSET är en stiftelse som har funnits sedan 1984. Idag är vi ett ungdomscenter för utbildningar, sociala projekt och passionerade intressen. Vi tar emot ca 40 000 besök i månaden. På Fryshuset finns ett trettiotal projekt/verksamheter, bland annat Lugna Gatan, Exit, Elektra och United Sisters. Verksamheten finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi är cirka 400 anställda och omsätter drygt 300 miljoner kronor. Vi gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen!

Fryshuset i södra Hammarbyhamnen jobbar med att ge unga verktyg att själva ta makten över sin framtid, genom att ta tillvara på sin inre kraft och motivation.

Bland Fryshusets skolverksamheter för unga finns grundskola, gymnasieskola och folkhögskola. Totalt består Fryshusets skolverksamheter av cirka 1150 elever och 110 lärare. Fryshusets gymnasium har ungefär 920 elever fördelade på fem nationella program och fem varianter av Introduktionsprogram, Aspergerverksamhet och gymnasiesärskola. Skolan bygger sin verksamhet på en gemensam förståelse för uppdraget. Vår organisation präglas av decentraliserade beslutsprocesser samt kollegiala lärprocesser. Fryshusets Gymnasium är organiserat i tre enheter med varsin programrektor.

Liknande jobb

Liknande jobb