Vill du vara med och utveckla statens finansförvaltning?

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 maj 2018
Stängs
den 18 maj 2018
Ref:
2018/395
Kontakta
Anna Sjulander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vi söker handlare till avdelningen Skuldförvaltning

Avdelningen Skuldförvaltning ansvarar för att finansiera statens budgetunderskott. Det gör vi genom att ge ut statsobligationer och andra värdepapper. På avdelningen arbetar 21 personer fördelade på två enheter: Analys- och utvecklingsenheten samt Upplånings­enheten. Vi söker nu handlare till Upplåningsenheten. Rollen innebär att du har operativt ansvar för statens upplåning.

Dina arbetsuppgifter
Som handlare kommer du att ta upp lån för statens räkning och i övrigt delta i förvalt­ningen av statsskulden. Du genomför auktioner av statsobligationer och statsskuldväxlar och hanterar statens kortfristiga finansiering, både i kronor och i utländsk valuta. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt. Det handlar framför allt om de banker vi gör transaktioner med, svenska och utländska investerare, andra låntagare samt Riksbanken. Arbetet omfattar även policy- och regelverksfrågor inom den finansiella sektorn i Sverige och internationellt.

Vi har en spännande arbetsplats med stimulerande arbetsuppgifter, där just du kan komma att spela en viktig roll . Är du redo att anta denna utmaning och utvecklas tillsammans med oss?

Kompetensprofil
Vi söker dig som har mycket goda kunskaper om finansiella marknader och instrument. Du har akademisk examen, företrädesvis mot nationalekonomi eller finansiell ekonomi eller som vi bedömer likvärdigt samt ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Rollen kräver att du har intresse och kunskap om samhällsekonomi i ett bredare perspektiv.

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som samtidigt kan ta självständiga beslut under tidspress. Du är ansvarsfull, noggrann med ett sinne för siffror.

Arbetet ställer dessutom höga krav på din förmåga att kommunicera och att skapa och utveckla professionella relationer. Du är utåtriktad och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktinformation
Kontakta Anna Sjulander, upplåningschef, på telefon 08-613 47 77 om du vill veta mer. Du kan också maila anna.sjulander@riksgalden.se

Ansökan
Ansök via vårt rekryteringssystem på www.riksgalden.se/jobb senast den 18 maj 2018. Bifoga CV och personligt brev. Ange referens 2018/395.

Urval av kandidater sker löpande. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Liknande jobb

Liknande jobb