Fastighetschef - Lunds pastorat - Svenska kyrkan

Rekryterare
Svenska Kyrkan
Plats
Lund
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 10 juni 2018
Ref:
3794585689
Kontakta
Annika Loberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du ett brinnande intresse för kulturhistoriska byggnader? Lunds pastorat söker ny fastighetschef med ansvar för deras kyrkor, kapell, kyrkogårdsverksamhet och övriga fastigheter inom Lunds stad.

Tjänsten 
I rollen som fastighetschef får du möjlighet att arbeta med kulturhistoriska byggnader och såväl driva byggprojekt som ansvara för förvaltningen. Du ingår i pastoratets stab tillsammans med enhetens kanslichef, ekonomichef, HR, domprost, kommunikatör och utredningsspecialist. Organisationens kultur och utformning bygger på kristen tradition och värdegrund. Pastoratet omfattar sju församlingar med ca 48 byggnader totalt.

Dina arbetsuppgifter

 • Ekonomi-, budget- samt personalansvar för tre personer
 • Projektledning av ny-, om- och tillbyggnader
 • Underhållsplanering
 • Försäkringshandläggning
 • Ansvarig för myndighetskontakter såsom Länsstyrelsen, Riksantikvarie och kommun
 • Föredragande i fastighetsfrågor för pastoratets kyrkoråd Ansvarig för samarbete i fastighetsfrågor i Svenska kyrkan nationellt och i Lunds stift
 • Ansvarig för upphandlingsfrågor

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens
 • Gedigen erfarenhet av liknande arbete
 • Kunskap inom relevant juridik
 • Erfarenhet av arbete inom kyrklig fastighetsverksamhet är meriterande
 • Erfarenhet av arbete enligt LOU eller motsvarande är meriterande Medlemskap i Svenska kyrkan

Personliga egenskaper 
Vi ser att du är en kommunikativ person med god förståelse för den kultur och det arbetssätt som råder inom Svenska kyrkans organisation. Du är ansvarsfull och strukturerad i ditt arbete och visar stor respekt för det symbolvärde fastigheterna har för såväl kollegor som medlemmar.

Om Svenska kyrkan
Svenska kyrkan i Lund med 90 000 invånare har en ung och rörlig befolkning. Pastoratet har sju församlingar som finns i staden och på lundaslätten, sjukhuskyrka, familjerådgivning och diakonicentral samt en kyrkogårdsavdelning och ett kansli. Här finns ca 200 anställda samt en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda. Kyrkorådet håller samman styrningen och pastoratet leds av domprosten.

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som fastighetschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Lunds pastorat med Fasticon Kompetens AB

För att söka tjänsten, registrera din cv på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är den 27 maj.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Loberg på 0709-89 50 13.

Fasticon Kompetens är ledande konsulter specialiserade på kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn.

 

Liknande jobb

Liknande jobb