Uppsalahem söker CFO

Rekryterare
Uppsalahem
Plats
Uppsala
Annonserat
den 21 maj 2018
Stängs
den 11 juni 2018
Kontakta
Stefan Sandberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du leda ekonomi och finans för ett företag med ett marknadsvärde på 22 Mdkr, investeringar på drygt 1 Mdkr per år och en omsättning på 1,3 Mkr? Du blir dessutom delaktig i Uppsalas utveckling då vi äger och förvaltar närmare 17 000 bostäder för olika faser i livet, har mer än 10 000 byggrätter i projektportföljen, fler än 1 000 nya lägenheter i produktion, och förväntas renovera fler än 7 000 lägenheter de kommande 10 åren. Vi är det gröna bostadsbolaget och var sjätte Uppsalabo har sitt hem hos oss.

Om tjänsten
Som CFO på Uppsalahem har du en bred och verksamhetsnära roll med det strategiska ansvaret för företagets ekonomi. Du ingår i bolagets ledningsgrupp där du förväntas genom din specialist- och ledarkompetens vara aktiv i företagets utveckling. Till din hjälp har du åtta engagerade och duktiga medarbetare, fördelade på en redovisningsgrupp, en finansansvarig, en inköpsansvarig, och en fastighetsekonomisk strateg. Ni är specialister inom områdena ekonomi, finans och inköp.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • Vara övergripande ansvarig för bolagets ekonomifunktion.

  • Genom bolagets finansansvarige och Uppsala kommuns finansavdelning, säkerställa en optimering bolagets finansiering.

  • Vara ett aktivt stöd i ekonomiska frågor till företagets chefer och vd, genom att ta fram förslag till förändringar, förbättringar, och övriga åtgärder som behövs för att utveckla företaget.

  • Vara övergripande ansvarig för budget, prognos och analys, bokslut och årsredovisning, skatte- & momsdeklarationer, etc.

  • Aktivt bidra till investeringskalkyler och fastighetstransaktioner.

  • Ansvara för olika systemstöd kopplat till ämnesområdet och även bidra till andra systemstödsprojekt.

  • Vara övergripande ansvara för bolagets inköpsprocesser.

  • Löpande rapporter och presentationer för ledningsgrupp, styrelse och ägare.

Kompetensprofil
Rollen som CFO passar dig som har ett starkt ledarskap och tydligt utvecklat affärssinne. Självklart har du flera års erfarenhet från liknande roller och en högskoleexamen inom ekonomi. Om du tidigare har arbetat inom fastighetsbranschen är det något vi värdesätter. Som person är du en naturlig ledare som har förmåga att inspirera och utveckla dina medarbetare. Tillsammans arbetar ni mot uppsatta mål och bidrar till utvecklingen av bolaget. Rollen kräver en utpräglad förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl kollegor som kunder och andra intressenter. Som person är du är analytisk, affärsorienterad, utvecklingsorienterad och initiativtagande. Du trivs i en roll där du arbetar verksamhetsnära och får arbeta både strategiskt och operativt.

Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Vd Stefan Sandberg, stefan.sandberg@uppsalahem.se tel: 018- 727 34 01 eller HR- chef Anna- Lena Lehto, anna-lena.lehto@uppsalahem.se tel: 018- 727 34 21. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan senast 2018-06-11.

Vi erbjuder dig
Ett arbete i en av Sveriges mest expansiva regioner. Själva tycker vi att Uppsalahem är ett lagom stort företag, litet nog för att präglas av en vi-anda och stort nog för att vara en viktig aktör i bostadsbranschens utveckling. Vi bygger och förnyar bostäder i kombination med att vara en aktiv kundnära bostadsförvaltare. I vår utveckling av Uppsalas stadsmiljö har vi stort fokus på miljö- och energifrågor och modern teknik. Vårt arbetsgivarvarumärke präglas av att kompetens och talanger utvecklas.

Liknande jobb

Liknande jobb