Business Area Manager - Teknik

Rekryterare
Academic Work
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 maj 2018
Stängs
den 24 juni 2018
Kontakta
Sara Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du erfarenhet av Teknik-branschen i kombination med en hög affärsförståelse? Nu söker vi dig som vill utvecklas i en roll som Business Area Manager inom vårt affärsområde Teknik. Vi tror att du har en bakgrund inom tjänsteförsäljning som affärsområdes- eller försäljningschef på ett teknikbolag, alternativt ett bemannings- och rekryteringsföretag specialiserat på teknik? Stämmer det in på dig? Välkommen in med din ansökan och ta chansen att vara med på vår resa!

OM TJÄNSTEN

“Jag älskar mitt arbete och jag tror helt ärligt att det här är det roligaste jobbet man kan ha om man tycker om människor, teknik och affärer. Jag känner verkligen hur jag utvecklas varje dag då det ständigt kommer nya spännande och komplexa utmaningar på mitt bord. Visst skulle man kunna tänka att det är en stressande vardag men i vår organisation där jag har tillgång till så extremt mycket duktiga och engagerade människor, finns det alltid någon som kan hjälpa mig att komma vidare om jag kör fast.”

Ovan beskriver en av våra nuvarande Business Area Managers rollen med egna ord. Vi söker nu dig som genom dina kunskaper, idéer, engagemang och höga ambition vill vara med och stärka vår position ytterligare och driva affärsområdet Teknik vidare mot nya nivåer.

Affärsområdet Teknik är ett av Academic Works största och mest prioriterade affärsområden och vi hade under 2017 en marknadsandel som motsvarade 29 % av hela den svenska bemanningsbranschen inom teknik. Det finns många framgångsfaktorer som ligger bakom detta men framförallt vårt tydliga fokus på Young Professionals och vår starka vilja att hela tiden utvecklas och förbättras.

Vi är ett värderingsstyrt företag och ett av våra kärnvärden är Beat Yesterday och det är precis det vi vill att du skall göra! I den här tjänsten är det bara din kreativitet och ambition som sätter gränser för hur långt vi kan driva affärsområdet framåt!

ARBETSUPPGIFTER

Som Business Area Manager för Teknik kommer du att äga och driva affärsområdet framåt. Du har ett strategiskt tänk och motiveras av att inte begränsas av ramar eller riktlinjer. Att vara praktiskt involverad i områdets viktigaste affärer och stötta våra Account Managers, på nationell nivå, är också en viktig del av ditt arbete. Du är ansiktet utåt för affärsområdet genom att synas i olika PR-sammanhang och marknadsaktiviteter, samt med att inspirera och utbilda medarbetare.

Du kommer att samarbeta med våra övriga Business Area Managers, som totalt är en grupp om fyra personer (Technology, IT, Finance, Office/Sales/Logistics) och ni rapporterar alla till Head of Sales i vår Svenska ledningsgrupp. Inom ditt affärsområde har du personalansvar för två Business Developers inom Teknik!

Du kommer till exempel att:

 • Leda och utveckla vårt affärsområde i enlighet med forecast och mål för affärsområdet

 • Stötta vår sälj- och leverans-avdelning med specialistkunskap i möten, samt arbeta tätt med våra kontorschefer för att nå mål för affärsområdet

 • Ansvara för att säkerställa kompetensutveckling inom både vår sälj- och leveransorganisation. Vilket mer konkret innebär att utbilda samt se till att de har den support, kunskap och verktyg som behövs för att kunna tillsätta viktiga affärer inom affärsområdet.

 • Vara ansiktet utåt för affärsområdet genom PR och marknadsaktiviteter. T.ex. genom att synas i tidningar och artiklar, träffa universitet/högskolor, hålla föreläsningar, sitta med i YH-skolors styrgrupper, delta i konferenser och sitta med i relevanta kompetensråd.

 • Arbeta med affärsutveckling, hålla dig uppdaterad om vad som händer i branschen och utifrån den informationen hitta nya idéer och lösningar som gynnar affärsområdet, Academic Works position på marknaden och vår affär.

 • Ha personalansvar för två Business Developers, vilket innefattar att sätta processmål, coacha, följa upp mål och genomföra månadsmöten.

VI SÖKER DIG SOM

* Har minst 3-5 års erfarenhet av arbete inom Teknikbranschen

 • Har skaffat dig en hög kompetens inom Teknik-området där du är en generalist med en bred förståelse för många delar inom området

 • Uttrycker dig väl i tal och skrift i så väl svenska som engelska, men även känner dig bekväm med det fackmässiga språket inom Teknik

 • Har möjlighet att resa 2 dagar/vecka, med en övernattning

 • Har B-körkort

Det är meriterande om du:

 • Har eftergymnasial utbildning inom Teknik, så som Ingenjörsexamen eller motsvarande, alternativt annan relevant utbildning

 • Har en bakgrund inom tjänsteförsäljning som t.ex. affärsområdes- eller försäljningschef på ett Teknikbolag alternativt ett bemannings- och rekryteringsföretag specialiserat på Teknik

 • Har erfarenhet av att arbeta strategiskt och sätta en egen budget

 • Har ledarerfarenhet sedan tidigare, behöver inte ha varit direkt chef utan ex. teamledare, projektledare eller som handledare av något slag

För att kunna driva affärsområdet framåt ser vi att du är affärsinriktad, resultatinriktad och självgående. Du tar ansvar för din uppgift genom att hålla koll på marknaden, identifiera nya möjligheter samt driva frågor som gynnar affären och vår position. Detta utan att ha i förväg fastställda rutiner eller vägledning. I rollen behöver du även en god strukturell förmåga, för att hitta ditt angreppssätt och kunna planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt för att kunna driva ditt och teamets arbete vidare så att de leder i målets riktning. Du är relationsskapande med en god förmåga att skapa och underhålla goda relationer med kollegor och samarbetspartners i hela landet.

För att passa in i rollen tror vi att du har kombinationen av hög energi, pondus och prestigelöshet. Är du en säljande visionär som brinner för Teknikområdet är du den person vi söker!

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, kontorstider

 • Lön: Fast och rörlig del

 • Placering: Stockholm, St:Eriksgatan

 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson, Talent Acquisition Manager

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan via annan site. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under ”mina sidor” på din profil.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På careers.academicwork.se får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!