Kvalificerad jurist med stort intresse för förvaltningsrätt och myndighetsfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 maj 2018
Stängs
den 29 juni 2018
Kontakta
Charlotte Rydin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som kvalificerad jurist på staben Juridisk samordning ansvarar du för att stötta hela myndigheten i verksjuridiska frågor. Du kommer att arbeta med förvaltningsrätt, upphandling, offentlighet och sekretess, avtals- och arbetsrätt samt frågor kopplade till dataskyddsförordningen. Du utvecklar, uppdaterar och har löpande ansvar för olika typer av interna styrdokument.

I ditt arbete ingår även att göra rättsutredningar och svara på remisser. Du medverkar i olika arbetsgrupper och tar fram och genomför utbildning i juridiska frågor inom ditt ansvarsområde. Du är också med och vidareutvecklar myndighetens arbete med etikfrågor samt har rollen som FI:s dataskyddsombud.

Vi söker dig som har en jur.kand. och flerårig erfarenhet av relevant kvalificerat juridiskt arbete från myndighet, domstol eller den kommunala förvaltningen. Du har troligtvis erfarenhet och god kunskap inom flera av områdena förvaltningsrätt, offentlighet- och sekretess, upphandling och dataskyddsförordningen. Vi ser även gärna att du har intresse för och viss kunskap om den finansiella sektorn.

Som person är du analytisk, självgående och har lätt för att sätta dig in i nya problemställningar och hitta lösningar. Rollen bygger på att du kan förstå och analysera komplexa frågor samt att du uppskattar och har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även tydlig i din kommunikation, strukturerad, framåtblickande och har förmåga att planera, prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjurist Charlotte Rydin på 08-408 985 04.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 18 juni 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Om oss
FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!