Presschef till Volvokoncernen

Rekryterare
Volvokoncernen
Plats
Göteborg
Annonserat
den 29 maj 2018
Stängs
den 18 juni 2018
Kontakta
Christina Fredriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker presschef till Volvokoncernen med placering på huvudkontoret i Göteborg. Presschefen, med titeln Senior Vice President Media Relations, rapporterar till Executive Vice President Group Communication och ingår i ledningsgrupp tillsammans med cheferna för Brand Experience, Corporate Communication och Corporate Responsibility. Funktionen ansvarar för koncerngemensam kommunikation, driver utvecklingen av koncernens varumärken och ansvarar för övergripande riktning inom hållbart företagande. Group Communication stödjer alla bolag i koncernen som ett center of excellence inom ovan nämnda områden.

Som presschef ansvarar du för kontakten med media, främst finansiell och allmänmedia. Du agerar talesperson för koncernen och som rådgivare till högsta ledningen och ett globalt nätverk av externkommunikatörer. Vidare innebär tjänsten att utveckla ett globalt nätverk av mediakontakter, att arbeta proaktivt med att identifiera risker och förebygga kriser samt kommunicera budskap i ämnen strategiskt viktiga för Volvokoncernen. I tjänsten ingår även analys och mediabevakning. Tjänsten innebär krav på hög tillgänglighet. 

Vi söker en erfaren och skicklig presschef med erfarenhet från PR,  kommunikation och mediarelationer i en större organisation, helst ett börsbolag med internationell närvaro. Vi ser gärna att du själv arbetat som journalist, har en djup förståelse för journalisters vardag och/eller att du har ett väl etablerat nätverk inom svensk och internationell media. Du är van vid att träna och vägleda kollegor i kontakter med media. Du utrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Tjänsten ställer stora krav på tillgänglighet, självständighet, analytisk förmåga och mod att agera även under ovissa förhållanden. Vi söker dig som har stor personlig integritet och är trygg även under hård press. Du är förtroendeingivande som person och har förmåga att bygga goda relationer såväl internt som externt.

Om företaget
Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev senast 18 juni. Vid frågor, kontakta Christina Fredriksson 0702-715140.

Liknande jobb

Liknande jobb