Arbeta som expert med fokus på kapitaltäckningsfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 maj 2018
Stängs
den 18 juni 2018
Ref:
1036
Kontakta
Magnus Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som kapitaltäckningsexpert kommer du tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen att vara Finansinspektionens (FI:s) interna expert i kapitaltäckningsrelaterade frågor. Du deltar i löpande tillsyn och undersökningar av regelefterlevnad av kapitaltäckningsregelverket, med fokus på kapitalbas, konsolideringsfrågor, stora exponeringar och bruttosoliditet. Vad gäller löpande tillsyn ingår bland annat att genomföra kontroller och analyser av inrapporterad data. Du kommer att delta i avdelningens arbete med regelutveckling rörande kapitaltäckning samt följa den internationella regelutvecklingen inom området.

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning och/eller finansiell ekonomi. Du har arbetat i något eller några år med regelverks- eller rapporteringsfrågor inom den finansiella sektorn. Erfarenhet av revision, projektledning och av kapitaltäcknings- och redovisningsregelverket, är meriterande.

För att lyckas i rollen förutsätter vi att du har du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt i Excel och databashantering. Har du dessutom kunskaper om SAS-verktyg är det en merit.

Som person är du analytisk, strukturerad och uthållig. Du är självgående och driver dina processer framåt samt fattar beslut inom dina egna ansvarsområden. Du bidrar även med gott samarbete och relaterar till andra på ett smidigt och lyhört sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Magnus Eriksson, avdelningschef för Kapital och redovisning på 08-408 983 24.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 18 juni 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!