Ekonomiansvarig / Controller till Springwire/Grytgöls bruk

Plats
Lesjöfors eller Grytgöl
Annonserat
den 29 maj 2018
Stängs
den 17 juni 2018
Ref:
SE-12110
Kontakta
Monica Thyresjö
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Verksamhetsorienterad ekonom

Springwire (Lesjöfors) och Grytgöls Bruk (Grytgöl) söker nu en nyckelperson som ska ansvara för ekonomifunktionen för båda verksamheterna. I nära samarbete med VD för de båda företagen får personen även vara med och tillsammans utveckla verksamheten.

Position
Som ekonomiansvarig / controller ansvarar du för ekonomifunktionen i Springwire (Lesjöfors) och Grytgöls Bruk (Grytgöl). Den rollen belägger din tid till ca 30% och resterande del av din heltid har du möjlighet att utveckla verksamheten och dig själv inom lämpligt område. Detta beslutas i samråd med din chef som är VDn för båda bolagen.

Inom ekonomiansvaret är dina arbetsuppgifter av mycket skiftande karaktär och vi ser gärna att du har ett intresse och förmåga att ta tag i såväl större strategiska frågor och analyser som mindre dagliga göromål men här finns möjlighet att forma rollen så den passar dig och din kompetens. Du arbetar nära tillsammans med en ekonomiassistent.

I nära samarbete med VD för de båda företagen utvecklar ni tillsammans processer, rutiner och organisation för att på bästa sätt stötta verksamheterna på marknaden. Du har en ganska fri roll avseende hur du fördelar din tid mellan bolagen.

Vi söker dig som har ett brett kunnande inom ekonomi och ser positivt på att komma in i en mindre verksamhet med ett brett ansvarsområde. Du uppskattar en flexibel vardag där variationen mellan operativa / strategiska uppgifter samt arbetsplatser är positiva inslag.

Du är välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se snarast dock senast den 17 juni (ref.nr. SE-12110). Kontakta gärna Monica Thyresjö, Mercuri Urval, tel 070-6603890 för mer information.

Om företaget
Berg Group är en familjeägd företagsgrupp som omsätter ca 800 miljoner SEK. Verksamheten bedrivs huvudsakligen inom följande områden: Berg Wire AB, Berg Industries AB samt Berg Property AB. Berg Wire-koncernen tillverkar och marknadsför ståltrådsprodukter för olika industriella tillämpningsområden.
Berg Wire AB omfattar fyra helägda dotterbolag: Pacwire AB, Springwire Sweden AB, Grytgöls Bruk AB och Berg Wire GmbH.