Ekonomichef till Tekniska museet

Rekryterare
Tekniska Museet
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 maj 2018
Stängs
den 29 juni 2018
Kontakta
Fredrika Schartau
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

tekniska museetVerksamhetsnära Ekonomichef
I denna kreativa och kunskapsintensiva miljö kommer du att, i nära dialog med CFO och budgetansvariga för verksamheterna, ansvara för att ta fram tertial- och årsbokslut, delta i budgetarbetet och utveckla ekonomistyrningen. I ekonomiteamet ingår också två ekonomiassistenter vilka rapporterar till dig. Då museet har många typer av verksamheter vilka finansieras på olika sätt uppkommer ofta redovisnings- och skattefrågor vilka du hanterar. Du får en omväxlande roll med mycket ad hoc-uppgifter och många kontakter. Du rapporterar till CFO och är ledningens förlängda arm rörande ekonomi- och affärsrelaterade frågor. Du blir chef för ekonomienheten och ingår då också i chefsgruppen, dock ej i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter

  • Tertialbokslut; Finansiell rapportering och resultatuppföljning inkl avvikelseanalys  
  • Budget och prognos; Stödja budgetansvariga i framtagande av budget och prognoser
  • Projektuppföljning och rapportering till finansiärer
  • Framtagande av utställnings- och investeringskalkyler
  • Agera stöd vid prissättning av tjänster och produkter
  • Bygga rapporter, utveckla controlling/verksamhetsstyrning
  • Bistå i skatte- och redovisningstekniska frågor
  • Driva på utvecklingen av affärsmässighet i verksamhetens alla delar
  • Hålla internutbildning
  • Chef över ekonomiassistenter

Kvalifikationer och erfarenhet
För att lyckas i rollen bör du ha en civilekonomexamen med minst 5 års erfarenhet av motsvarande roll inom en komplex organisation, arbetat med ekonomistyrning samt ha goda redovisningskunskaper. Erfarenhet från affärsdrivande verksamhet i tjänstesektorn är ett krav, liksom vana av projektrapportering. Då du kommer att leda ekonomiteamet behöver du även ha väl dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Du är kommunikativ och pedagogisk samt gillar en verksamhet i förändring.

Med visionen om att vara alla små geniers favoritställe har Tekniska museet de senaste åren tagit ett stort kliv in på edutainmentmarknaden där lekfullt lärande är centralt.

Museet ligger på Norra Djurgården i Stockholm och lockar varje år runt 330 000 besökare, varav mer än hälften är barn och unga. Museet är en privat stiftelse och finansieras till merparten av egna intäkter, men även med statliga anslag. Museet omsätter årligen ca 110 miljoner kronor, har ett 70-tal heltidsanställda samt ett stort antal timanställda. Tekniska museet har en hög utvecklingstakt och siktar mot målet att vara ett av de mest kreativa tekniska museerna i Europa med 500 000 besökare per år. Dit ska vi nå genom högkvalitativa utställningar, ett kundorienterat förhållningssätt, effektiva processer och god samverkan med finansiärer och partners.

Läs gärna mer om verksamheten på www.tekniskamuseet.seNominerad till Årets samhällsbyggare 2018, vinnare av Children in Museums Award, Årets samtidsdokumentation 2017, Swedish Arts and Business Awards 2017, Årets museum 2016.

Vi söker nu dig som i en nyinrättad befattning vill vara med och bidra i museets fortsatta resa.

Tekniska museet erbjuder en unik möjlighet att vara med och forma ett museum och upplevelsecenter i världsklass. Drivs du av att hitta nya angreppssätt och effektivare lösningar genom självständigt analysarbete och i verksamhetsnära dialog? Då kan rollen som  Ekonomichef på Tekniska museet vara rätt för dig.

Frågor? Kontakta Fredrika Schartau, rekryteringskonsult Signpost, 0705 10 71 30