Business Area Manager - Finance till Academic Work

Rekryterare
Academic Work
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juni 2018
Stängs
den 5 juli 2018
Kontakta
Sara Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du erfarenhet av driva försäljning i kombination med en hög affärsförståelse? Nu söker vi dig som vill utvecklas i en roll som Business Area Manager inom vårt affärsområde Finance. Vi tror att du har en bakgrund inom tjänsteförsäljning, där du arbetat med strategisk försäljning, som account manager, affärsområdes- eller försäljningschef, alternativt erfarenhet från ett bemannings- och rekryteringsföretag där du specialiserat dig på bank, finans och ekonomiprofiler? Stämmer det in på dig? Välkommen in med din ansökan och ta chansen att vara med på vår resa!

OM TJÄNSTEN
“Att vara affärsområdeschef på Academic Work är otroligt varierande och utvecklande. Under mina snart 4 år i rollen har ingen dag varit den andra lik. I rollen äger och driver du affärsområdet Finance framåt samtidigt som du stöttar alla våra kontor runt om i landet. Det är häftigt att få representera affärsområdet både externt och internt. Varje dag arbetar jag med försäljning och förhandling, våra processer och mål på leveranssidan, marknadsaktiviteter samt utbildning av internt anställda. Det är så roligt att få blanda, affärsutveckling med mötet med människor och Finance. Samtidigt som du alltid är nära kunden och affären. Att affärsområdet dessutom genomgår en spännande digitaliseringsresa gör allt bara än mer roligt och utvecklande.”

Ovan beskriver en av våra nuvarande Business Area Manager, Camilla, rollen med egna ord. Då Camilla nu går vidare till en annan roll inom Academic Work söker vi nu dig som genom dina kunskaper, idéer, engagemang och höga ambition vill vara med och stärka vår position ytterligare och driva affärsområdet Finance vidare mot nya nivåer!

Affärsområdet Finance är ett av Academic Works största affärsområden och inkluderar ekonomi, juridik, bank, finans och försäkring. Idag har Academic Works affärsområde Finance 15 % av den totala bemanningsmarknaden inom samma område vilket är otroligt kul och spännande. Affärerna har bred karaktär och kandidaterna är många med olika utbildningsinriktningar. Samtidigt pågår en spännande och häftig förändring i vad våra kunder efterfrågar kopplat till automatisering och digitalisering av många områden. Områden som Fintech, Insurtech och Robotics växer. Vi vill fortsätta ta marknadsandelar och hjälpa våra kunder med de mest attraktiva kandidaterna. Tåget har börjat rulla, vem vill hoppa på?

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Som Business Area Manager kommer du att äga och driva affärsområdet framåt. Du har ett strategiskt tänk och motiveras av att inte begränsas av ramar eller riktlinjer. Att vara praktiskt involverad i områdets viktigaste affärer och stötta våra Account Managers, på nationell nivå, är också en viktig del av ditt arbete.

Du kommer att samarbeta med våra övriga Business Area Managers, som totalt är en grupp om fyra personer (Technology, IT, Finance, Office/Sales/Logistics) och ni rapporterar alla till Head of Sales i vår Svenska ledningsgrupp. Inom ditt affärsområde har du personalansvar för en Business Developer.

Du kommer till exempel att:

 • Leda och utveckla vårt affärsområde i enlighet med forecast och mål för affärsområdet

 • Stötta vår sälj- och leverans-avdelning med specialistkunskap i möten samt arbeta tätt med våra kontorschefer för att nå mål för affärsområdet

 • Ansvara för att säkerställa kompetensutveckling inom både vår sälj- och leveransorganisation. Vilket mer konkret innebär att utbilda samt se till att de har den support, kunskap och verktyg som behövs för att kunna tillsätta viktiga affärer inom affärsområdet.

 • Vara ansiktet utåt för affärsområdet genom PR och marknadsaktiviteter. T.ex. genom att synas i tidningar och artiklar, träffa universitet/högskolor, hålla föreläsningar, sitta med i YH-skolors styrgrupper, delta i konferenser och sitta med i relevanta kompetensråd.

 • Arbeta med affärsutveckling, hålla dig uppdaterad om vad som händer i branschen och utifrån den informationen hitta nya idéer och lösningar som gynnar affärsområdet, Academic Works position på marknaden och vår affär.

 • Ha personalansvar för en Business Developer, vilket innefattar att sätta processmål, coacha, följa upp mål och genomföra månadsmöten.

VI SÖKER DIG SOM
* Har eftergymnasial utbildning inom Ekonomi, Management, alternativt annan relevant utbildning

 • Har 3-5 års erfarenhet inom tjänsteförsäljning som t.ex. account manager, affärsområdes- eller försäljningschef, alternativt erfarenhet från ett bemannings- och rekryteringsföretag

 • Har en hög affärsförståelse och vill vara med och driva försäljningen av vårt affärsområde Finance, med inriktning på bank, finans och ekonomifunktioner

 • Har skaffat dig en hög kompetens inom Finance-området, där du fått kunskap om tjänster inom bank, finans, ekonomi och juridik, och där du är en generalist med en bred förståelse för många delar inom området

 • Uttrycker dig väl i tal och skrift i så väl svenska som engelska, men även känner dig bekväm med terminologi och fackspråk inom området

 • Har möjlighet att resa 2 dagar/vecka, med en övernattning

 • Har B-körkort

Det är meriterande om du…

 • Har erfarenhet av att arbeta strategiskt och sätta en egen budget

 • Har ledarerfarenhet sedan tidigare, behöver inte ha varit direkt chef utan ex. teamledare, projektledare eller som handledare av något slag

För att kunna driva affärsområdet framåt ser vi att du är affärsinriktad, resultatinriktad och självgående. Du tar ansvar för din uppgift genom att hålla koll på marknaden, identifiera nya möjligheter samt driva frågor som gynnar affären och vår position. Detta utan att ha i förväg fastställda rutiner eller vägledning. I rollen behöver du även en god strukturell förmåga, för att hitta ditt angreppssätt och kunna planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt för att kunna driva ditt och teamets arbete vidare så att de leder i målets riktning. Du är relationsskapande med en god förmåga att skapa och underhålla goda relationer med kollegor och samarbetspartners i hela landet.

För att passa in i rollen tror vi att du har kombinationen av hög energi, pondus och prestigelöshet. Är du en säljande visionär som brinner för Ekonomi/Finansområdet är du den person vi söker!

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid, kontorstider

 • Lön: Fast och rörlig del

 • Placering: Stockholm, St:Eriksgatan

 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson, Talent Acquisition Manager

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan via annan site. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under ”mina sidor” på din profil.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.