Biträdande avdelningschef till FI, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 juni 2018
Stängs
den 15 augusti 2018
Ref:
18-11386
Kontakta
Agneta Blomquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som biträdande avdelningschef på Marknadsuppföranderätt arbetar du med fokus på förvaltningsrättsliga frågor och att driva utvecklingsarbete för processer, rutiner och arbetssätt inom avdelningen. Du leder en grupp medarbetare som fungerar som ett stöd till resten av avdelningens jurister. Gruppen består av juristassistenter och studentmedarbetare och hanterar bland annat uppgifter som expediering och registrering av ärenden, begäran om utlämnande av handling och ärenden som innebär begränsad prövning.

Avdelningen Marknadsuppföranderätt tillhör verksamhetsområde Konsumentskydd och arbetar med tillståndshantering, regelgivning och ingripanden mot finansiella företag. Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor inom Finansinspektionen (FI), såväl inom andra rättsavdelningar som inom tillsynsområdet. Inom avdelningen hanteras ett flertal rättsområden och en stor del av arbetet sker i projektform. Rollen innebär stora möjligheter att vara med och påverka och förbättra verksamheten.

Du som chef leder, stöttar och skapar goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Rollen innebär mycket löpande avstämningar med dina medarbetare, och en del administration. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik och flerårig relevant erfarenhet från arbete på myndighet. Du har troligtvis mycket goda kunskaper inom förvaltningsrätt och offentlighet- och sekretessfrågor. Rollen förutsätter att du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbetsledande befattning. Intresse för finansiell sektor är meriterande.

Som person är du tydlig, självgående och duktig på att ta initiativ och hitta lösningar. Du är strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt. Du har vidare en väl utvecklad förmåga att kunna fatta beslut samtidigt som du ser helheten och främjar samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Agneta Blomquist på 08-408 983 27 eller agneta.blomquist@fi.se, alternativt HR-staben på hr@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!