SevenDay söker Riskanalytiker

Rekryterare
SevenDay
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 9 augusti 2018
Kontakta
Anette Skantz
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SevenDay söker Riskanalytiker
Är du en person som älskar att analysera samtidigt som du är kommunikativ? Drivs du av att jobba strukturerat och metodiskt? Trivs du in en roll där du får ta mycket eget ansvar?

Då har SevenDay din nästa tjänst!
SevenDay behöver stärka upp på sin kreditavdelning med en riskanalytiker. Du kommer i huvudsak att jobba med konsumentkrediter och analysera dessa samt se risker kring dem. SevenDay ägs av BNP Paribas och är inne i spännande tillväxtfas. Du välkomnas till trevliga kollegor deras ljusa kontorslandskap i Kista. 

Arbetsuppgifter; 
Du kommer huvudsakligen arbeta inom riskhanteringen kring konsumentkrediter med stöttning från kreditchefen. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att vara;

  • -Uppföljning av interna rapporteringskrav och löpande uppdateringar av dessa
  • -Monitorering och uppföljning av beslutsmodeller, credit scoring
  • -Projekt och leveransuppföljning på nordisk nivå
  • -Sammanställa riskrapporter
  • -Följa upp befintlig kreditportfölj och identifiera riskfaktorerna
  • -Riskhantering av portfölj, bedömning och uppföljning av kostnaderna för riskutveckling
  • -Använda statistisk metod vid behov

I tjänsten ingår även att underhålla och utveckla befintliga analyser och rapporter, utveckla processerna och det ställs krav på att du följer regler och lagar för kreditbedömning. För att trivas i rollen krävs det att du är strukturerad och noggrann med starka kvantitativa egenskaper.

Kvalifikationer;
Du ska ha en universitetsutbildning inom matematik/statistik/ eller finans. Du ska ha jobbat med konsumentkrediter i något år och känna dig bekväm med statiska program som R, SAS eller SQL. Du är flytande i tal och skrift i både svenska och engelska då en del kommunikation sker på engelska. Du har självklart mycket starka skills i Excel.

För att trivas hos SevenDay ställs det krav på att du driven och ansvarsfull, är en problemlösare som är duktig på analyser. Du är en teamplayer som jobbar proaktivt och har lätt för att ta initiativ. I denna tjänst kommer du att ha mycket kontakt både internt men även externt därför ställer det krav på att du är kommunikativ och relationsbyggande.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SevenDay med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se  Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare på SJR, Anette Skantz på 08-407 55 66. Välkommen med din ansökan!