Business Controller till försäkringsbolag

Rekryterare
SJR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 9 augusti 2018
Kontakta
Marie Bergsman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Business Controller till försäkringsbolagJust nu söker vi på SJR för kunds räkning en Business Controller till ett konsultuppdrag på heltid i ca 1 år med start i augusti. Vår kund är ett av Sveriges större försäkringsbolag.

Vår kund har startat ett projekt, ett Rapporteringsprojekt, med syftet att lyfta rapporteringen till nya höjder, och ta steget bort från manuell hantering. Vi söker just nu en Business Controller som kan leda arbetet inom projektet och axla ansvaret för rapporteringen framåt. 

Ditt uppdrag:

  • Leda och driva arbetet inom projektet, där syftet är att bygga upp en struktur för en effektiv och automatiserad uppföljning av affären. Projektet omfattar både den operationella- och den finansiella uppföljningen
  • I rollen som Business Controller är du även projektledare för rapporteringsprojektet
  • I projektet ingår även att sätta en process och struktur för forecasting och budgetering med Anaplan (budgetverktyg) som bas
  • Förstå affärens krav men måste även kunna utmana kraven med hänsyn till att rapporteringen ska bli effektiv och mindre komplex för att kunna automatiseras.

Du som person:
För att lyckas i rollen som Business Controller är du en analytisk person som gillar siffror och har ett stort intresse för vad som driver affären och strukturerad och bra dokumentationsförmåga. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att driva projekt. Du har lätt att knyta nya kontakter och är en person som vågar utmana verksamheten. Vi ser gärna att du har en Civilekonomexamen och några års erfarenhet av controllerarbete i en större organisation. Du är en självgående och proaktiv person med mycket goda kunskaper i Excel. Det är även mycket meriterande om du har goda IT/System-kunskaper.

Viktig information
Ovanstående är ett konsultuppdrag med anställning hos SJR med start i mitten av augusti och ca 1 år framåt. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Bergsman på 08-407 55 55

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.