Business Controller till Atea

Rekryterare
Atea
Plats
Göteborg
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Helena Bruman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Atea är inne i en expansiv fas och stärker upp controllerfunktionen med en Regional Business Controller till Atea Region Väst. Du kommer att vara direkt involverad i bolagets fortsatta utveckling med en stor potential att påverka och bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för fortsatt tillväxt. Tjänsten är placerad på kontoret i Göteborg, men region Väst omfattar även kontoren i Halmstad och Borås. Du kommer att rapportera till Regionchef och ingå i regionledningen. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.

Din roll i laget:

  • Ansvara för uppföljning och affärsnära analyser, samt driva utvecklingen för hur uppföljning och analys kan bli bättre stöd till verksamheten
  • Ansvarig för årsplaneprocessen utifrån regionalt perspektiv
  • Stödja och utbilda chefer bl. a vid framtagande av budget och prognoser
  • Bidra i Business Case genom risk och konsekvensanalyser på föreslagna satsningar
  • Delta aktivt i den regionala ledningsgruppen
  • Ansvara för kommunikation om ekonomi i regionen, både i regionledningsgruppen, till övriga chefer och anställda
  • Delta i och driva egna projekt kopplat till utveckling och effektivisering av verksamheten
  • Delta aktivt i den nationella controllergruppen

Du har följande kompetens:
Din bakgrund är civilekonom med minst 5 års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete och gärna inom tjänstesektorn. Har du förståelse för konsultverksamhet med komplex matrisorganisation och trivs i bolag i tillväxt och högt tempo är du extra intressant för oss. I grunden har du god förståelse för redovisning, är IT- och systemintresserad samt är brilliant i Excel.

Som person känner du igen dig på följande:
Du är en analytisk problemlösare med god ekonomisk förståelse. Du är affärsinriktad och arbetar proaktivt och tar naturligt egna initiativ relaterat till hur vi utvecklar region Väst. Vidare har du förmågan att både sätta dig in i detaljer och på en övergripande nivå se samband och göra analyser. Du orädd och framåt som person och som på ett pedagogiskt sätt presenterar analys och slutsatser för verksamheten.

Vårt erbjudande till dig  
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.   

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering samarbetar Atea med Jerrie och har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-40 52 62. Intervjuer sker i augusti men vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via www.jerrie.se senast den 12 augusti. Trevlig sommar.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Om oss
Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 300 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 24 miljarder svenska kronor och är noterad på Oslo Börsen.   

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.