Hellström söker senior jurist inom börs- och finansrätt

Rekryterare
Hellström
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 juni 2018
Stängs
den 10 augusti 2018
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Du ska, med stöd av advokatbyrån, ansvara för att bygga upp och utveckla Hellström Advokatbyrås börs- och finansrättsteam. Vår målsättning är att bli en av Sveriges ledande avdelningar inom börs- och finansrätt.

Du kommer att bistå advokatbyråns klienter med rådgivning främst inom börs– och finansrätt men även i övriga affärsjuridiska frågor. Vidare består en stor del av arbetet i att både identifiera nya affärer samt utveckla våra befintliga affärer.

Vem är du?
Du drivs av utmaningen att bygga upp en verksamhet inom din egen specialitet.

Du har en svensk juristexamen och minst tio års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på advokatbyrå och/eller som bolagsjurist med inriktning mot börs- och finansrätt.

Som person är du social och trivs med att ha många kontaktytor, både internt och externt. Du är van vid att arbeta i en resultatorienterad organisation och uppskattar att ta stort eget ansvar och samtidigt vara en del av ett team. Vidare är du förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer. Du är positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och kunder. Du tycker om att utbilda, leda och motivera dina medarbetare.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande, självständig och utvecklande roll som partner på en etablerad advokatbyrå som drivs av ambitionen att vara en bra arbetsgivare och en ledande rådgivare. Vi sitter i fina lokaler högst upp i Södra Kungstornet på Kungsgatan.

Intervjuer sker löpande och därför emotses din ansökan snarast möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Anousheh Abuhamzeh på 0766-33 14 42 alternativt anousheh@jurek.se. Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten:
Hellström grundades 1991 av tre unga advokater som tillsammans beslöt sig för att lämna sina anställningar på väletablerade advokatbyråer i Stockholm.

Advokatbyrån består idag av totalt 40 medarbetare, 29 är jurister varav 14 är delägare.  I företaget finns ett komplett administrativt team som stödjer verksamheten.

Hellström biträder klienter inom svensk och internationell affärsjuridik samt tillhandahåller specialiserad kompetens inom olika rättsområden.

Våra jurister har olika bakgrund och inriktningar vilket gör att advokatbyrån alltid erbjuder en bred kompetens och hög kvalité. Vi har stor erfarenhet av att biträda klienter vid affärsförhandlingar och tvister i domstolar, nämnder samt skiljeförfaranden.

Hellströms klienter består av såväl börsnoterade bolag som medelstora och mindre bolag samt statliga och kommunala myndigheter. Hellström har även ett stort antal internationella klienter och arbetar gränsöverskridande. Vi har ett omfattande och väletablerat kontaktnät i världen samt är medlem i flera internationella nätverk.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42