Kreditriskexpert som vill arbeta med analys och projektledning hos FI

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 15 augusti 2018
Kontakta
Gustav Jolstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert inom avdelningen Kredit- och operativa risker arbetar du med kvantitativ och kvalitativ analys av kreditrisk hos banker och institut, främst kopplat Finansinspektionens (FI:s) årliga utvärdering av bankernas kapitalbehov, i den kontinuerliga riskbedömningen samt i bedömningen av återhämtningsplanerna. Du leder arbetet med att vidareutveckla analysmetoder för ovanstående bedömningar och du deltar som expert i en arbetsgrupp som utövar tillsyn över dessa bankers kreditrisker.

Rollen innebär stort eget ansvar och många kontakter internt och externt med företag under tillsyn och med andra tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi och/eller finansiell matematik eller motsvarande kunskaper. Du har några års erfarenhet av att analysera företagskrediter och/eller banker och kunskaper inom Excel. Erfarenhet från arbete på storbank och med riskkontroll är meriterande liksom kunskaper i SAS.

Som person är du uthållig, självgående och har ett analytiskt förhållningssätt. Du bidrar med ett gott samarbete genom struktur, initiativtagande och att aktivt arbeta för att överkomma hinder. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Gustav Jolstedt på gustav.jolstedt@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!