Riksbankens Jubileumsfond söker en assisterande portföljförvaltare/analytiker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 16 augusti 2018
Kontakta
Alexandra Koblet Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksbankens Jubileumsfond söker en assisterande portföljförvaltare/analytiker
Vi söker en nyutexaminerad ekonom med god analytisk förmåga som vill få möjligheten att arbeta ett år på finansavdelningen inom Riksbankens Jubileumsfond (RJ).  Här har du en unik möjlighet som ekonom att få en inblick i kapitalförvaltningsmarknaden och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Du kommer att ingå i ett mindre team på fyra personer i en befattning som assisterande portföljförvaltare/analytiker. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

  • Delansvarig i den löpande ränte- och valutaförvaltningen. Ränteportföljen består av svenska räntebärande instrument med ett marknadsvärde på 3,2 miljarder. I rollen ingår att genomföra affärsavslut i räntepapper, valutaväxlingar, implementera RJ:s valutasäkringsstrategi samt att bevaka räntemarknader och följa makrostatistik. 
  • Delta i projektet ”Valutasyn och valutasäkringsstrategi” som kommer att fortgå som längst till januari 2019 för att presenteras på finanskommitténs sammanträde.
  • Vid behov assistera finansdirektören med investeringsanalyser. 

I ovanstående arbetsuppgifter rapporterar du till RJ:s finansdirektör som har ett övergripande ansvar för RJ:s kapitalförvaltning. Du kommer när projektarbetet är klart att på deltid assistera RJ:s aktieförvaltare med aktieanalyser av börsnoterade företag.

Du erbjuds
RJ erbjuder dig unika möjligheter att under ett år arbeta i ett litet men mycket erfaret investeringsteam. Under ett år kommer du att lära dig mycket om kapitalförvaltning, kunskaper som kan vara värdefulla i din fortsatta karriär och din personliga utveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, företrädesvis inom ekonomi med goda meriter. Du får gärna ha läst en del av din utbildning utomlands. Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet från finansområdet och från analysarbete exempelvis från extraarbeten under terminerna. Du har ett affärsintresse, är högpresterande och har ett stort intresse för finansmarknaden.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att ditt år hos RJ ska bli så framgångsrikt som möjligt tror vi att du har en god analytisk förmåga samt goda kunskaper i Excel och matematik. Du har en affärsmässighet och professionalism samt är van vid att bygga relationer inom näringslivet. Du är även en utpräglad lagspelare samt är van med att arbeta mot högt uppsatta mål.

Övrig information
Ovanstående är ett vikariat på ett år med en anställning hos RJ. Tjänsten förväntas starta under augusti eller senast i september. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på SJR- Alexandra Koblet, 076 647 16 44.

Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond
RJ är en ledande finansiär inom humaniora och samhällsvetenskap, en finansiär som utvecklar och förnyar forskningen. Anslagen till forskning under 2018 uppgår till ca 500 miljoner kronor och marknadsvärdet på tillgångarna uppgår till ca 14,5 miljarder kronor. Läs mera på www.rj.se.