Föreningsutvecklare till Korpen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Ref:
SE-13203
Kontakta
Zuzana Cisternas
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Din utmaning blir att genom coaching och vägledning ge stöd till olika korpföreningar i frågor rörande verksamhetsutveckling, motionsidrott, föreningskunskap, välfungerande ekonomi med mera. Du ska kunna fungera som bollplank till både lokalt anställda och förtroendevalda inom Korpen och kunna coacha dessa till att stärka lokal förankring och tillväxt. Andra viktiga områden i tjänsten är att behovsinventera, omvärldspana, samverka med andra organisationer inom Riksidrottsförbundet och att representera Korpen vid olika typer av sammankomster och möten. Du förväntas kunna delta vid olika lokala föreningars möten, stödja lokala styrelser i deras arbete och bidra med hjälp till föreningar kring olika typer av projekt och utvecklingsarbeten. Du kommer att utgå från vårt centrala kansli i Stockholm och tillbringa en del av din tid ute på fältet och förväntas kunna arbeta självständigt under eget ansvar. Du kommer också att både leda och delta i olika projekt som drivs tillsammans med dina kollegor inom Korpens riksorganisation.

Din bakgrund kan vara som konsulent, kanslichef eller liknande från förenings- eller organisationsvärlden eller att du har erfarenhet från verksamhetsutveckling från någon annan sektor. Andra erfarenheter som är meriterande är arbete med idrotts- eller hälsoinriktning, kontaktskapande arbete och uppsökande verksamhet liksom styrelsearbete och projektledning. Du pratar och skriver flytande svenska och vi ser gärna att du har en högskoleutbildning i pedagogik, organisationsteori, beteendevetenskap, sport management, idrottspedagogik, hälsopedagogik eller motsvarande erfarenheter från arbetslivet. Du känner väl igen dig i vår värdegrund Glädje, Gemenskap och Alla är välkomna.

Vi erbjuder en mycket spännande utmaning för rätt person där du får vara med om att utveckla en av Sveriges roligaste idrottsförbund. Du får arbeta fritt under eget ansvar med att nätverka och utveckla Korpens verksamhet både lokalt och nationellt. Du får också stor möjlighet till spännande möten med andra människor och får bidra till att fler ska upptäcka att det är roligare, enklare och mer tillgängligt att motionera tillsammans.

Du som person har ett stort intresse för idrott och gedigen kunskap kring hur en föreningsverksamhet fungerar. Du lyssnar på andra människors behov och kan ta fram anpassade lösningar. Du älskar att nätverka och knyta kontakter samt att informera och coacha andra. Som person trivs du med att arbeta i en idéburen organisation där medlemsnyttan är fokus. Att vara självgående med planeringsförmåga, vara social och ha en viss pedagogisk läggning är andra viktiga egenskaper hos dig som gör att du kommer att lyckas i den här tjänsten.

Tjänsten är tillsvidare och på heltid.

Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV via www.mercuriurval.se (ref nr SE-13203) senast 12 augusti. Urvalsarbetet sker löpande, intervjuer sker i augusti.

För eventuella frågor kontakta ansvariga konsulter hos Mercuri Urval som är vår samarbetspartner i denna rekrytering, Zuzana Cisternas 0767-23 48 69.

Om företaget
Korpen - bäst på motion inom svensk idrott! Idrottsrörelsen är inne i en förändringsresa mot en nyfiken och inkluderande idrott där fokus på utveckling gör att fler blir motiverade att hålla igång hela livet. Korpen, Sveriges första specialist på bredd- och motionsidrott, är en viktig aktör för att uppnå detta. Ingen idrottsorganisation i Sverige erbjuder så många och roliga motionsformer! Korpen riks har sitt huvudkontor på Idrottens Hus i Stockholm, omsätter cirka 30 miljoner kronor och har idag 18 anställda.