Skattejurist inriktad mot inkomstbeskattning till Hoist Finance

Rekryterare
Hoist Finance
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Hoist Finance expanderar och vi söker nu en skattejurist till Skattegruppen med fokus på inkomstskatt till kontoret i Stockholm. Du kommer att vara en del av ett internationellt och dynamiskt team där du kommer att få möjligheten att arbeta i en intressant miljö samt interagera med den internationella Hoist Finance gruppen. Du kommer att ingå i Skattegruppen och du rapporterar direkt till Head of Tax.

Dina främsta ansvarsområden är att:

  • agera skatteexpert och strategisk rådgivare för ledning, stab, sälj- och investment team, dotterbolag och filialer avseende alla skatteaspekter (t.ex. vid förvärv av nya bolag och portföljer samt vid framtagande av nya produkter). Ansvaret innefattar 11 jurisdiktioner i Europa
  • omvärldsbevaka och följa upp nya lagar och regler som kommer att påverka Hoist affärsverksamhet
  • utveckla skattegruppens operationella effektivitet samt användandet av digitala verktyg
  • ansvara för skatteredovisningsprocessen inklusive upprättande av skattedeklarationer samt
  • uppdatera transfer pricing dokumentationen i de olika länderna.

Vem söker vi
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom juridik och minst 4 års erfarenhet av arbete som skattejurist med inriktning mot svensk samt internationell inkomstbeskattning med en god förståelse för skatteredovisning. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt. Kunskaper i tyska språket är meriterande.

För att lyckas i rollen trivs med att arbeta i ett högt tempo i en snabb växande organisation. Du är lösningsorienterad och anpassar dig lätt till nya förändringar.

Vi söker en driven person som är positiv, kommunikativ och som trivs i en internationell miljö. Vi utgår från att du har en god analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och resultatinriktad person, som ser till helheten. Du är van att arbeta självständigt som en del av ett större team. Tjänsten innebär många kontakter både internt och externt vilket du trivs bra med.

Tjänsten innebär en del resor inom Europa.

Du erbjuds
Är du den vi söker erbjuds du en mycket intressant och utvecklande tjänst i en internationell miljö.  Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm.

För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki per telefon 0766-33 14 40. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast då intervjuer sker löpande.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Ulriikka Uittomäki
0766-33 14 40

Om verksamheten
Hoist Finance är en nära samarbetspartner till internationella banker och finansiella institut. Vi är specialiserade på förvärv av portföljer med förfallna fordringar, och i att stödja individer att bli skuldfria.

Genom vår expertis och strikta regelefterlevnad vinner vi bankernas tillit. Genom respekt, ärlighet och rättvist agerande vinner vi våra kunders tillit.