Designer inom Business Intelligence till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 10 augusti 2018
Kontakta
Martin Knutsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som Designer inom Business Intelligence (BI) kommer du att vara en del i gruppen som utvecklar och förvaltar Finansinspektionens (FI:s) BI- plattform. FI hanterar en stor mängd digital information från den finansiella sektorn och har under de senaste åren implementerat en analysplattform, SAS. Du kommer att vara delaktig i både nyutvecklingsprojekt och förvaltningsprojekt samt ha ett nära samarbete med vår kärnverksamhet.

I rollen ingår kravhantering, design (lösningsdesign) och dokumentation för att förvalta, nuvarande och framtida BI lösningar i ett team med andra. Du blir länken mellan att förstå verksamhetens behov och krav till utvecklarnas lösningar i vår BI-plattform. Detta kräver ett gott samarbete med verksamhetskunniga, kravställare och andra systemutvecklare. Du har även ett tätt samarbete med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning IT, data, teknik eller statistik och minst 5 års arbetslivserfarenhet inom design och arkitektur av BI-lösningar. Tjänsten förutsätter att du har erfarenhet av DW/BI-arkitektur, kravhantering, automatisering, datamodellering, BI-strategier och masterdatahantering. Det är meriterande om du har kunskaper i SAS plattformen (DI, Base, EGRC och VA) eller motsvarande verktyg. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av finanssektorn.

Som person är du kommunikativ, självgående, uthållig och serviceinriktad. Du är strukturerad och bidrar med gott samarbete genom att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Martin Knutsson, bitr. avdelningschef, på 08-408 982 37. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 10 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!