Chef för affärscontrolling till Castellum i region Stockholm-Norr

Rekryterare
Castellum
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 juli 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Kontakta
Therese Kraft
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef för affärscontrolling till region Stockholm-Norr
Lockas du av möjligheten att arbeta i en övergripande strategisk koncernroll där du blir högst delaktig i att driva arbetet framåt? Har du god erfarenhet av fastigheter, utvecklingsfrågor och uppföljning? och är du en person som går ett steg till? 

Är det dig vi söker? 

Om tjänsten
Rollen innebär ansvar för samtliga bolag i regionen vilka innefattar och är fördelade över kontoren i Stockholm, Uppsala, Gävle och Sundsvall.Du är ansvarig för att lokalt utveckla och leda controlling- och ekonomifunktionen och bidra till att säkerställa att strategi- och verksamhetsmål nås. Du agerar tillsammans med region-VD som coach och verksamhetsstöd till regionens affärsområden och bistår med analyser, kalkyler och förslag på effektiviserande och kvalitetshöjande åtgärder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Analys och affärsrådgivning för verksamhetsstyrning
 • Måluppföljningsarbete, aktivt arbeta med strategi- och affärsplan
 • Övergripande ansvar budget och prognos
 • Övergripande ansvar för att säkerställa bokslut och kvartalsrapportering
 • Ansvar för transaktionsrelaterade ekonomiska spörsmål och bokslut
 • Ekonomisk uppföljning av verksamhetsprocesser
 • Verksamhetsstöd i frågor rörande moms, säkerheter, garantier och borgensförbindelser samt relaterade frågor
 • Förändrings- och förbättringsarbete med förslag på effektiviserande och kvalitetshöjande åtgärder
 • Ansvar för att värdering av regionens fastigheter genomförs
 • Att aktivt bidra till ledningsgruppens arbete samt följa upp att fattade beslut kopplade till strategi- och affärsplan implementeras
 • Att delta i olika nätverk och aktivt bygga Castellums varumärke

Du ingår i regionens ledningsgrupp och har personalansvar för en mindre grupp. Givet erfarenhet, kompetens och intresse kan det även bli aktuellt att stötta verksamheten i flertalet till ovan relaterade frågor.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom med flera års erfarenhet av strategiskt arbete kombinerat med en redovisningserfarenhet/-förståelse från roller som Business Controller och/eller ekonomichef, gärna inom fastighetsbranschen. Det är meriterande med erfarenhet av redovisning och koncernredovisning. Du är en erfaren Excelanvändare och har god vana av affärs- och rapporteringssystem. Du är van att arbeta i ledande roller i koncernstrukturer och har en god förståelse och intresse för affären. Givet rollens beskaffenhet och karaktär ställs det krav på goda kunskaper i såväl svenska som engelska och en god förmåga att föra dig som representant för Castellum.

Vem är du? 
Du är en ambitiös och drivande person med servicekänsla som engagerar dig, tänker nyare och bidrar till att göra saker lite bättre. Du är nyfiken, proaktiv och kan såväl stödja och motivera som ifrågasätta och förändra. Då arbetet utförs både på detalj- och helhetsnivå behöver du vara noggrann samtidigt som du är analytisk och snabbt skapar dig en situationsanpassad förståelse. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga funktioner och det krävs att du har hög social kompetens, god samarbets- och kommunikationsförmåga och är duktig på att skapa långsiktiga och goda relationer. Det är även av vikt att du har pondus, är pålitlig, rak och tydlig samt har ett öppet sinne.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Castellum med SJR. Med hänsyn till sommar och semestertider kommer urval och intervjuer påbörjas vecka 33, sista ansökninggsdag 19/8. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft, therese.kraft@sjr.se . 

Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Om Castellum

https://www.workfortomorrow.se/

Castellum är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler. Vi hjälper företag att utvecklas och människor att växa på 20 tillväxtorter i Sverige, Danmark och Finland. Castellum är fastighetsbolaget med morgondagens arbetsplatser i fokus. Vi förvaltar och utvecklar kontor, lager, logistiklokaler och butiker. Castellum utvecklar hållbara städer och stadsdelar. Vi finns som enda nordiska fastighetsbolag representerat på Dow Jones globala hållbarhetsindex. 

Läs mer på www.castellum.se
Vad vi än gör är människan i centrum och fastigheten runtom.