SJR söker en ekonomi-/redovisningschef till känd butikskedja

Rekryterare
SJR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 juli 2018
Stängs
den 25 augusti 2018
Kontakta
Anna Berggren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SJR söker en ekonomi-/redovisningschef till känd butikskedja
SJR söker en ekonomi-/redovisningschef till känd butikskedja
För kunds räkning söker vi nu en prestigelös och analytisk ekonomi/redovisningschef med god ledarförmåga till ett svenskt detaljföretag i centrala Stockholm. Vi söker dig som har arbetat minst 5 år som ekonomiansvarig/redovisningsansvarig med personalansvar. Tjänsten är ett konsultuppdrag med start mitten av augusti, 6 månader med möjlighet till överrekrytering.

Tjänstebeskrivning/Arbetsuppgifter
I rollen som Ekonomichef kommer du att ha ett övergripande ansvar över ekonomifunktionen med personalansvar för en grupp på 15 personer där ekonomi, inköp, webb och e-handel ingår. Du kommer fördela, leda och stödja personalen i sitt arbete samt driva verksamheten framåt. Som ekonomiansvarig kommer du axla ansvaret för månads-, kvartals- och årsrapportering och kommer att arbeta med att ta fram budget och prognoser. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bokslutsarbete och årsredovisning
  • Budget
  • Koncernrapportering
  • Ekonomisk uppföljning
  • Kassaflödeshantering
  • Ekonomistyrning och projektuppföljning
  • Uppföljning av varulager

Vår kund är belägen centralt i Stockholm och har en företagskultur som präglas av öppenhet och arbetsglädje med hög teamkänsla.

Lämplig bakgrund
Du har troligtvis examen inom ekonomi/finans eller liknande. Har du erfarenhet från detaljhandel eller hotell- och restaurantbranschen är det mycket meriterande då det krävs förståelse för höga kassaflöden och lagernivåer. Har du även erfarnehet från ledningsgruoosarbete är det ett plus. Goda systemkunskaper samt mycket goda kunskaper i Excel.

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Ansökan
Urvals- och intervjuarbetet kommer att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig konsultchef, Anna Berggren på telefonnr: 070-471 59 16. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.