ICA Banken söker erfaren Compliance Officer

Rekryterare
ICA Banken
Plats
Solna/Borås
Annonserat
den 12 juli 2018
Stängs
den 26 augusti 2018
Kontakta
Anders Dareholt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Avdelningen Compliance söker vi nu en erfaren Compliance Officer som ska bidra till den fortsatta utvecklingen av ICA Bankens arbete med regelefterlevnad. Denna tjänst är stationerad i Solna alternativt Borås.

Är du nyfiken på oss och vill bli en av våra nya kollegor? Välkommen in med din ansökan!  

Rollen
Som Compliance Officer kommer du att få en viktig roll inom ICA Bankens Compliancefunktion och ditt arbetsområde kommer att vara brett.  Du kommer att arbeta självständigt nära affärsverksamheten men även i nära samarbete med dina fyra kollegor inom Compliancefunktionen.

Arbetsuppgifterna består bl.a. av:

  • Omvärldsbevakning av förändringar i de regelverk som påverkar banken
  • Utbildning och rådgivning i regelverksfrågor till medarbetare och ledning
  • Identifiera och följa upp compliancerisker
  • Kontrollera regelefterlevnaden i verksamheten
  • Rapportering till VD och styrelse

 Du rapporterar till ICA Bankens Chief Compliance Officer. 

 Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med kvalificerat Compliancearbete eller, för tjänsten, annan relevant erfarenhet av arbete på advokatbyrå, Finansinspektionen eller som konsult mot bank/finans.  Du är väl bevandrad i de regelverk som styr bankverksamhet och lockas av att arbeta i en bank som kännetecknas av enkelhet, entreprenörskap och engagemang. Som person är du självständig, kommunikativ, flexibel och analytisk. Rollen ställer stora krav på engagemang,  integritet, pro-aktivitet och ansvarskänsla. Du är glad, positiv och bidrar till det goda arbetsklimat som kännetecknar ICA Bankens Compliancefunktion. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ICA Banken med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer att påbörjas i mitten av augusti. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Anders Dareholt, Seniorkonsult på 070-471 59 09. 

Om oss
CA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. Våra Företagstjänster levererar effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen samt myndigheter och kommuner. Vi vill göra varje dag lite enklare och förenkla vardagen för ICAs kunder. Vi möter våra kunder i butik, digitalt och via telefon. Tillgänglighet, enkelhet, låga avgifter och tydliga villkor är centralt för oss. ICA Banken, som startade sin verksamhet 2001, har idag över 660 000 kunder och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna. ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.