Erfaren analytiker till TLV, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Ref:
1906/2018
Kontakta
Gunilla Rönnholm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Analysenheterna ansvarar för analys och uppföljning av apoteks- och läkemedelsmarknaderna. Exempel på områden vi arbetar med är nationella och internationella prisjämförelser på läkemedel, fastställande av de svenska apotekens handelsmarginal, uppföljning av användningen av läkemedel och förbrukningsartiklar samt begränsningar och villkor av subventionsbeslut. Analysenheterna ansvarar även för samordning och koordination av TLV:s internationella frågor och medverkan i TLV:s myndighetsövergripande frågor.

Arbetsuppgifter
Som analytiker på TLV deltar du i och genomför kvalitativa och kvantitativa ekonomiska analyser av läkemedels- och apoteksmarknaderna. Du arbetar individuellt eller i team tillsammans med andra analytiker och andra professioner. Det förekommer också kontakt med externa aktörer. Som analytiker på myndigheten bidrar du till arbetet med att fördjupa och utveckla vårt uppföljnings- och analysarbete.

Du analyserar och utvärderar effekter av läkemedelsanvändningen ur flera olika perspektiv såsom landsting, stat, apotek och industri samt patient. Du utför konsekvensanalyser av hur förändringar i regelverket kan påverka olika aktörers verksamhet. I arbetet kan det även ingå att medverka i interna utredningar, uppföljningar och särskilda regeringsuppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har 
• akademisk utbildning inom nationalekonomi eller motsvarande
• minst fem års arbetslivserfarenhet som analytiker
• stor erfarenhet av såväl kvantitativa som kvalitativa analyser
• mycket goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har erfarenhet av
• ekonomiskt utredningsarbete med inriktning på analyser av apotek, läkemedel, konkurrensfrågor eller andra prisreglerade marknader
• att leda projekt/ analysuppdrag
• att hantera relevanta statistikprogram, exempelvis R och/eller STATA
• relevant arbete i statlig myndighet

Det är också meriterande om du har en masterexamen i nationalekonomi.

För arbetet är det viktigt att du har mycket god problemlösande analysförmåga, god samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta strategiskt och förstå såväl detaljer som övergripande sammanhang. Du ska självständigt kunna ta initiativ, formulera vilka frågor som ska analyseras, komma med förslag på lösningar, driva på samt komma till avslut.

För att vara framgångsrik i det här arbetet ser vi att du har god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig strukturerat och tydligt i tal och skrift på svenska och engelska. Du kan presentera slutsatser av en analys på ett pedagogiskt och lättbegripligt sätt för icke-ekonomer.

Anställningsform
Tillsvidare. TLV tillämpar vanligtvis sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer 1906/2018 senast den 20 augusti.

Övrigt
TLV arbetar för att erbjuda en attraktiv och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där alla medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv och vi söker dig som uppskattar att arbeta i en organisation med hög förändringstakt.

Kontaktpersoner

Gunilla Rönnholm
Tillförordnad enhetschef
08-568 427 12
Gunilla.ronnholm@tlv.se

Pontus Johansson
Enhetschef
08-580 075 26
Pontus.johansson@tlv.se

Christian Larsen (från 16/7)
ST
08-568 420 61
christian.larsen@tlv.se

Eva Finder (t o m 24/7)
SACO
08-568 420 57
eva.finder@tlv.se

Ida Ahlberg (från 6/8)
SACO
08-580 075 40
Ida.ahlberg@tlv.se

Om oss
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) är en statlig myndighet som beslutar om vilken tandvård, vilka läkemedel och vilka förbrukningsartiklar som ska ingå i högkostnadsskydden. Vi ansvarar för apotekens handelsmarginal och regler för utbyte av läkemedel samt bedriver tillsyn. Vårt uppdrag är att få ut mesta möjliga hälsa för skattepengarna.

Liknande jobb

Liknande jobb