Chef till enheten Garanti och Utlåning

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 26 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Ref:
2018/819
Kontakta
Eva Cassel
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du vara med och leda Riksgäldens arbete på det statliga Garanti- och Utlåningsområdet?

Nu söker vi en driven och analytisk ledare till enheten Garanti och Utlåning. Enheten ansvarar för Riksgäldens Garanti- och utlåningsportföljer och för vårt övergripande samverkansarbete på det statliga garantiområdet. Rollen erbjuder rika möjligheter att bidra till de skiftande – och ibland unika – frågeställningar vi har att hantera på kreditriskområdet. Arbetet ger också en god inblick i viktiga sektorer i svensk samhällsekonomi.

Enheten Garanti och Utlåning har elva medarbetare med kompetens inom national- och företagsekonomi, matematik, statistik samt revision. Enheten ingår tillsammans med enheten Kärnavfallsfinansiering, i Avdelningen Garanti och Finansiering.

Arbetsuppgifter
Som chef för enheten Garanti och Utlåning får du en spännande roll. Rollen innebär förutom ledarskap och teamarbete både operativa och strategiska uppgifter.

Du har även ett operativt verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för budget och rapporterar till Avdelningschefen för Garanti- och Finansiering.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du, med helhetssyn och ansvarstagande, aktivt bidrar till hela avdelningens ledning och utveckling.

En viktig uppgift för avdelningen kommer att vara att integrera, den för Riksgälden nya, verksamheten inom kärnavfallsfinansiering. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en viktig roll i att skapa lämpliga gemensamma arbetsformer och effektiva processer.

I din roll som enhetschef kommer du ha många kontakter med företag, departement, andra myndigheter och internationella aktörer.

Erfarenhet, utbildning och person
Som enhetschef har du förmåga att leda, utveckla och företräda verksamheten. Du är en god kommunikatör, med förmåga att i såväl tal som skrift – på svenska och engelska - förmedla frågor på ett pedagogiskt sätt.

Du har en akademisk examen inom nationalekonomi, företagsekonomi eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet och kunskap inom enhetens verksamhetsområde. Arbete på myndighet eller inom regeringskansliet är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i ledarrollen, kan se helheten, och som drivs av att se medarbetare växa. Vi förväntar oss att du agerar som en förebild utifrån vår värdegrund. Du är dynamisk och intresserad av att driva förändrings- och utvecklingsarbete. För att lyckas i din roll krävs också ett strategiskt och analytiskt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 20 augusti. Ange referens 2018/819

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Eva Cassel, avdelningschef, 08-613 47 51 eller 070-258 26 96.

Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden har även fått i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall. Vi ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara

Liknande jobb

Liknande jobb