Fenix Outdoor söker Anti-Counterfeit Manager, Solna

Rekryterare
Fenix Outdoor
Plats
Solna
Annonserat
den 2 augusti 2018
Stängs
den 1 september 2018
Kontakta
Helena Woodcock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Koncernens nuvarande Anti-Conterfeit Manager är på väg in i pension och vi letar nu efter en ersättare som kan fortsätta arbetet med att beivra plagiat av koncernens välkända varumärken.

Arbetsbeskrivning
Som Anti-Counterfeit Manager är du ansvarig för koncernens arbete mot piratkopior och därmed besläktad illegal hantering av Fenix produkter. Det är en operativ roll där du arbetar aktivt med att förhindra piratkopiering och handel med piratkopierade produkter eller original som på olika sätt kan ha stulits. Inte bara kommer du aktivt bevaka och vidta åtgärder mot pågående piratkopior, du kommer också – tillsammans med personal inom respektive varumärke – arbeta med att proaktivt begränsa möjligheterna till framtida plagiat och illegal försäljning. Som stöd kommer du ha koncernens egna jurister och ett upparbetat nätverk av externa advokatbyråer. Då mycket av den illegala verksamheten sker i Asien innebär arbetet en del resor till framför allt Kina och Sydostasien.

Vem är du?
För att lyckas i denna roll tror vi att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter i tidigare roller, gärna inom consumer retail. Du har relevant IT-erfarenhet för att förstå och spåra försäljningskanaler. Du är van att arbeta självständigt och du trivs med stort eget ansvar.  Du är kreativ och drivs av att lösa problem. Du är driven och orädd. Din kommunikativa förmåga är stor och du har lätt att ta folk på alla nivåer. Då arbetet drivs i en internationell miljö talar och skriver du engelska obehindrat. Tidigare arbete inom polisen eller tullen är meriterande samt också relevant erfarenhet av brottsutredningar.

Du erbjuds
Du erbjuds en unik och spännande roll på ett internationellt bolag med starka och välkända varumärken. Koncernens försäljning av produkter har ökat konstant, och med det kommer ett växande problem med piratkopior. Som koncernens Anti-Counterfeit Manager ges du ett stort ansvar att styra upp och kontrollera handeln med piratkopior och du kommer ha stora möjligheter att själv utforma din roll. Företaget sitter i moderna lokaler i Solna strand.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval och kallelse till intervjuer sker under augusti månad. I denna rekryteringsprocess samarbetar Fenix Outdoor med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Solna
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Om oss
Fenix Outdoor är en internationellt verksam koncern inriktad på produkter för natur och friluftsliv. Målsättningen är att vara en global aktör inom utveckling och försäljning av utrustning och kläder för ett aktivt friluftsliv. Koncernen är organiserad i tre rörelsesegment: Brands, Global Sales och Frilufts. Brands omfattar varumärkena Fjällräven, Tierra, Primus, Hanwag, Royal Robbins och Brunton. Global Sales omfattar koncernens distributionsbolag som säljer flera av Fenix varumärken. I Frilufts ingår detaljisterna Naturkompaniet AB, Partioaitta Oy,  Globetrotter Ausrüstung GmbH och Friluftsland AS. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm, Mid Cap, och totalt omsätter koncernen cirka 600 MEUR