Xylem

Teknikchef gjuteriet

Rekryterare
Xylem
Plats
Emmaboda, Kalmar
Annonserat
den 31 augusti 2018
Stängs
den 30 september 2018
Ref:
1048218304
Kontakta
Peter Björnsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Några av våra medarbetare berättar om Xylem.

Till vårt gjuteri söker vi nu en Teknikchef

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. Xylem ligger i framkant vad gäller teknikutvecklingen och satsar stort på de tekniska processerna för tillverkningstekniken av gjutning. Stora investeringar är genomförda de senaste åren och investeringstakten är fortsatt hög, detta i kombination med kompetenta medarbetare har gjort att Xylems gjuteri betraktas som ett av Europas modernaste gjuteri.

Arbetsbeskrivning
Gjuteriet är en integrerad tillverkningsenhet i den 110 000 m2 stora produktionsanläggningen i Emmaboda och består av cirka 130 anställda. Gjuteriet är att likna vid en processindustri där samtliga delar påverkar den totala driften, gjuteriet är en teknikintensiv verksamhet som ställer höga krav på såväl utrustning som kompetens.

Som teknikchef på gjuteriet leder du en grupp av specialister bestående av produktionstekniker och produkttekniker samt ingår du gjuteriets ledningsgrupp. Även modellverkstaden där gjuteriets verktyg underhålls och utvecklas ingår i ditt ansvarsområde. Du som teknikchef leder det strategiska arbetet gällande teknikutveckling, produktutveckling samt införande av nya produkter. Vidare har teknikchefen ett övergripande kvalitéansvar för processer och produkter. Tjänsten innebär att du kommer vara ansvarig för utvecklingen av process och arbetsmetodik kopplat till gjuteriets ansvarsområde.

Du får en mycket central och viktig roll med många olika kontaktytor där förmågan att vägleda andra inom området är mycket avgörande för framgång i rollen. Arbetet kräver att du samarbetar, både vertikalt och horisontellt inom Xylem. Som ledare skapar du resultat genom andra. Du tar fram, klargör och kommunicerar Xylems mål och tillsammans med dina medarbetare skapar du förutsättningar för deras vidare utveckling.

Vi erbjuder dig en oerhört spännande arbetsmiljö, med stor möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Erfarenhet & Personliga egenskaper
Vi söker dig med teknisk utbildning, alternativt erfarenhet av produktionstekniskt arbete inom tillverkningsindustri och/eller processindustri. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom tillverkande industri, gärna inom gjuteri eller teknik samt ledarskapserfarenhet. Meriterande är erfarenhet/förståelse av konstruktion i 3D-miljö

Vidare har du mycket driv, en hög analytisk förmåga, strukturerad och förmågan att vara målstyrd samt ta stort ägarskap. Tydlig kommunikation, lyhördhet och ett intresse för andra människor är viktiga parametrar för oss och vi värdesätter ett jordnära och prestigelöst ledarskap. Meriterande är om du har erfarenhet inom metodiken för Lean manufacturing, exempelvis Blackbelt. Med fördel har du gjuterikunskap men det är inte ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper eftersom vi ser det som en viktig del i vår framgång. Du känner även igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna.

Då vi verkar i en internationell miljö är det en absolut nödvändighet att du behärskar engelska i både tal och skrift. Meriterande med tyska.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Peter Björnsson, Gjuterichef, 0471-24 78 16 eller Anna Elm, HR Business Partner, 0471-24 71 34.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2018-09-16.

Representant för Ledarna är Kent Johansson, representant för Unionen är Kenneth Philipsson, representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.