Vill du vara med och leda arbetet på rättsavdelningen på område Bank?

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 7 september 2018
Stängs
den 28 september 2018
Ref:
1089
Kontakta
Martina Jäderlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som biträdande avdelningschef inom Bankrättsavdelningen arbetar du nära avdelningschefen med att leda arbetet med de juridiska frågor som rör framför allt banker och kreditmarknadsföretag. Avdelningen tillhör verksamhetsområde Bank och arbetar bland annat med tillstånds- och sanktionsprövningar samt med utarbetande av nya regler och föreskrifter. Avdelningen utgör också ett stöd till verksamhetsområdets tillsynsavdelningar i aktuella rättsliga frågor.

Tjänsten innebär löpande kontakt med de finansiella företagen, företrädare för branschen, Regeringskansliet och den Europeiska bankmyndigheten (Eba). Det europeiska samarbetet innebär också att avdelningen involveras i det internationella regelarbetet.

Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Vi förutsätter att du har fallenhet och ett stort intresse för ledarskaps- och organisationsfrågor. En viktig del i rollen som biträdande avdelningschef är också att säkerställa att beslut, regler och föreskrifter är genomtänkta, konsekventa och väl motiverade. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har en jur.kand. och erfarenhet av regelgivning samt kvalificerat juridiskt arbete på bankrättens område. Erfarenhet av arbete vid domstol är meriterande. Vi ser även gärna att du tidigare har haft en arbetsledande befattning eller har projektledaroll.

Som person är du självständig, analytisk, framåtblickande och beslutsam. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt samt bidrar med gott samarbete genom att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetet på Finansinspektionen förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Martina Jäderlund på 08-4089 8225.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 28 september 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb