Riskexpert inom kreditrisk

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 september 2018
Stängs
den 5 oktober 2018
Ref:
1094
Kontakta
Gustav Jolstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert på avdelningen Kredit- och operativa risker arbetar du med tillsyn av små, medelstora och stora banker utifrån ett kreditriskperspektiv. Du initierar och leder undersökningar, analyserar företeelser och risker samt är med och planerar och prioriterar Finansinspektionens (FI) tillsyn inom området. Du kommer även ha huvudansvar för ett eller ett par institut, där arbetet omfattar löpande riskgenomgångar samt delaktighet i arbetet med den årliga översynen och bedömningen av återhämtningsplaner.

Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor internt på FI såväl som kontakt med företag under tillsyn och företrädare för branschen samt andra tillsynsmyndigheter inom EU. Arbetet kan även ha inslag av nationellt och internationellt regelverksarbete.

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kunskaper, gärna med utbildning inom kredit- och/eller företagsanalys. Du har erfarenhet av att analysera företagskrediter, antingen på portföljnivå eller enskilda krediter alternativt av att analysera banker. Du har goda kunskaper i finansiell analys ur ett kreditriskperspektiv. Erfarenhet från arbete på storbank och med riskkontroll eller branschanalys är meriterande liksom analys av kommersiella fastigheter. Arbetet förutsätter att du har goda kunskaper i Office-paketet och vi ser gärna att du även har kunskaper i analysverktyget SAS.

Som person är du självgående, strukturerad och har ett analytiskt förhållningssätt. Du är initiativtagande, har hög integritet och god samarbetsförmåga. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Gustav Jolstedt på 08-408 981 60.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 5 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

 

Liknande jobb

Liknande jobb