Licensieringsansvarig till Copyswede

Rekryterare
Copyswede
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 september 2018
Stängs
den 25 oktober 2018
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Copyswede söker nu en Licensieringsansvarig. Du kommer tillhöra Copyswedes avdelning för juridik, strategi och licensiering på sex personer och du rapporterar till chefsjuristen.

Arbetsbeskrivning
Som Licensieringsansvarig på Copyswede har du ett ansvar för Copyswedes relationer med användarna och därmed all hantering av och förhandlingar relaterade till licenser. Förutom de faktiska förhandlingarna, ligger det i ansvaret att upprätthålla goda relationer med användarna och skapa förtroende för Copyswedes verksamhet. Du kommer arbeta tillsammans med dina juristkollegor för att säkerställa kvalitén i avtalen. Du kommer att ha en central roll i verksamheten och du kommer ha stora kontaktytor såväl internt som externt.

Vem är du?
Vi tror att du är jurist, men du kan också ha en akademisk utbildning med samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning, eller motsvarande. Du har minst tio års arbetslivserfarenhet och är en van och trygg förhandlare. Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med immateriella rättigheter är det meriterande. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en person som tycker om att bygga relationer och du har en stor kommunikativ förmåga. Rollen är självständig med mycket eget ansvar och du måste därför ha en mognad i din arbetsroll och kunna hantera dina arbetsuppgifter med naturlig säkerhet och gott omdöme. Du är strukturerad, lyhörd och nyfiken. Vi ser gärna att du delar våra värderingar att främja kulturskapares rätt till ersättning när deras prestationer används.

Du erbjuds
Copyswede erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en bransch i ständig förändring. Som Licensieringsansvarig har du en central roll i verksamheten där du kommer arbeta nära ledningen och styrelsen som består av företrädare för Copyswedes medlemsorganisationer.  Vi har en professionell men familjär stämning på arbetsplatsen och värdesätter ett gott arbetsklimat och kollegial gemenskap. Vi tillämpar flexibel arbetstid. Vårt kontor är beläget i ljusa lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Copyswede med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Om verksamheten
Copyswede arbetar för att finansiera skapandet av ny kultur. Våra uppdragsgivare är kulturskapare som medverkar i tv- och radioproduktioner – manusförfattare,sångare, musiker, kompositörer, skådespelare, författare, regissörer och fotografer. Vi arbetar för att de ska få betalt för sin upphovsrätt. Vi förvaltar rättigheter kollektivt och ger heltäckande licenser för dem som vill vidareanvända tv och radio i olika medier. Vi sköter även det svenska ersättningssystemet för privatkopiering. Bakom Copyswede står fjorton kulturskaparorganisationer.