Sales Controller - Paroc AB

Rekryterare
Paroc Group AB
Plats
Skövde
Annonserat
den 26 september 2018
Stängs
den 19 oktober 2018
Ref:
SE- 13310
Kontakta
Frida Olsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
Som Sales Controller blir du en del i det Skandinaviska finansteamet som stöttar försäljningsorganisationen för Parocs båda affärsområden Building Insulation och Technical Insulation. I rollen förväntas du aktivt bidra till att vi når våra uppsatta resultatmål vilket du gör genom att arbeta proaktivt och affärsinriktat i tätt samarbete med försäljningsorganisationen. Detta innebär konkret att arbeta med årlig budget och prognoser, göra resultatgenomgång- och uppföljning för respektive land, ta fram rapporter gällande försäljning och lönsamhet för att vidare vara  ett aktivt affärsstöd exempelvis gällande frågor kring prissättning och försäljningsaktiviteter.

Då du medverkar på försäljningsmöten både på operativ samt ledningsnivå är det viktigt att du med din analytiska förmåga kan översätta siffor och budskap för att sen konkretisera det till aktiviteter både på strategisk och operativ nivå. Du gör löpande resultatuppföljning och agerar på eventuella avvikelser utifrån ett affärsperspektiv.

För att lyckas i rollen är du en analytisk person med erfarenhet av att arbeta med controlling i nära samarbete med försäljning och marknad. Du har ett utpräglat intresse och förståelse för affären samt följer med i trender på marknaden. Som person är du en självgående doer med driv men förstår vikten av samarbete, du har hög förmåga att kommunicera, samarbeta och skapa förtroendegivande relationer med kollegor och medarbetare i en internationell matrisorganisation.

Vi söker dig som har en BS i Business Administration and Economics med ett utpräglat affärssinne. Du har erfarenhet av B2B, det är meriterande om du har vana att arbeta i SAP samt inom processindustrin. Ett krav är att du behärskar det svenska och engelska språket flytande både muntligen och skriftligen

I rollen rapporterar du till Business Controller för Technical Insulation och ingår i ett team bestående av 4 st kollegor. Placeringsort är Skövde och du har 30-50 resdagar/år främst inom Sverige, Finland och Litauen.

Vi erbjuder ett uppdrag i ett tryggt och snabbväxande internationellt bolag med tydligt affärsfokus och en uttalad tillväxtstrategi där du får en nyckelroll i att bidra till  företagets fortsatta framgång.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (ref nr SE- 13310) senast 19 oktober 2018. Vid frågor om tjänsten, kontakta Mercuri Urvals konsult Frida Olsson, 031-333 52 14. Urval sker löpande.

Om företaget
Paroc AB är en av Europas ledande tillverkare av energieffektiva isoleringslösningar för nya och renoverade byggnader, marin och offshore, akustik och andra industriapplikationer. Under vår 80-åriga historia har vi byggt upp ett rykte för innovation, produktprestanda, teknisk expertis och hållbarhet. Vår målsättning är att fortsätta vara en innovativ och pålitlig samarbetspartner för våra kunder i en hållbart byggd miljö. Vi sysselsätter närmare 1840 personer vid våra produktionsanläggningar i Finland, Sverige, Litauen och Polen och Ryssland och vid våra säljkontor. 2017 uppgick vår nettoomsättning till 411 miljoner euro. Paroc är en del av Owens Corning.