Compliance Officer till Svea Ekonomi AB

Rekryterare
Svea Ekonomi
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 oktober 2018
Stängs
den 14 november 2018
Ref:
2282
Kontakta
Jesper Ideberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Erfaren Compliance Officer 

Gazella rekryterar nu en Compliance Officer till Svea Ekonomi AB.
Svea Ekonomi är ett företag som tillhandahåller finansiella produkter och tjänster och deras tillväxt medför att de nu behöver stärka sin Compliance-enhet. En växande produkt- och tjänsteflora i kombination med ett föränderligt affärsområde gör rollen till en intressant och utmanande uppgift. Du kommer att stötta affärsägarna avseende regelefterlevnad och vara med och utveckla funktionens rutiner. I rollen ingår även information och utbildning av företagets personal samt kontrollera efterlevnaden av interna samt externa regelverk. Utöver ovan är tolkning och förståelse av nya och befintliga regelverks affärspåverkan alltid viktig. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Omvärldsbevakning av förändringar i de regelverk som påverkar verksamheten
  • Riskanalys, granskning, monitorering, utvärdering och rapportering
  • Implementering och kvalitetssäkring av nya interna samt externa regler
  • Förbättrings och utvecklingsarbeten av enhetens rutinarbeten
  • Främja god intern kontrollmiljö och hög etisk standard
  • På adhoc-basis stödja organisationen vid plötsligt uppkomna compliance-frågor

Erfarenhet
Vi söker en senior person med juristexamen och minst 5 års erfarenhet från Compliance, gärna från ett bolag alt. finansiellt institut eller en advokatbyrå. Du kan även ha din erfarenhet från att ha arbetat som jurist på bank eller finansiellt institut.

Personliga egenskaper
Som person är du driven, språkligt och skriftligt kommunikativ (på svenska och engelska), tålmodig och socialt kompetent. Du har en mycket hög integritet, besitter gott omdöme, har förmåga att förstå komplexa problem och är även van att arbeta självständigt och emellanåt i ett högt arbetstempo. Därtill är du förändringsbenägen, organisatorisk och effektiv samt lösningsorienterad.

Svea Ekonomi AB
Svea Ekonomikoncernen är en finansiell företagsgrupp med verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med trettio års erfarenhet av att korta ned företags kredittider är vi idag ett naturligt val för många företagare när det gäller att välja finansieringspartner.Vi erbjuder administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher. Förutom traditionella tjänster som fakturaservice, factoring, fakturaköp, kreditinformation och inkasso satsar vi även stort på att tillgodose behovet av smarta betallösningar för e-handel, mobil och butik. Vi erbjuder även in- och utlåning till privatpersoner.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan. Ansvariga kontaktpersoner är Jesper Ideberg och Stefan Eriksson