AWA söker IP-jurist till konsult- och teamledarroll

Rekryterare
AWA
Plats
Göteborg
Annonserat
den 18 oktober 2018
Stängs
den 17 november 2018
Kontakta
Åsa Dahlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om verksamheten
AWA är ett ledande konsultföretag inom IP (immaterialrätt) med närvaro i både Europa och Asien. AWA:s kunder är innovationsintensiva företag – allt från uppstartsföretag till ägare av världens mest kända varumärken och patentportföljer. Med 170 patentingenjörer, jurister och immaterialrättsexperter finns djup kompetens inom såväl immaterialrättsstrategi och juridiska tjänster inom patent, varumärken, design och upphovsrätt. AWA grundades i Sverige 1897 och har i dag 300 medarbetare på 16 kontor i Sverige, Danmark, Tyskland och Kina. År 2017 var omsättningen 659,5 miljoner kronor. Läs mer på www.awa.com.

AWA söker nu, för tillsättning snarast, en erfaren jurist och teamledare till sitt juridikteam i Göteborg.

Arbetsbeskrivning
Som teamledare för AWA:s juridikteam coachar du dina medarbetare till fortsatt framgång inom sina respektive specialistområden; varumärken, patent och design. Du arbetar långsiktigt med rekrytering och kompetensutveckling samt med utveckling av samarbetet i gruppen och med andra team och kontor. Du ansvarar för teamets lönsamhet och förväntas arbeta aktivt med utveckling av kundrelationer och bearbetning av marknaden. Du kommer samtidigt ha kundansvar och ägna dig åt kundarbete. I detta ingår att ge rådgivning till kunder, strategiarbete i kunders verksamheter, processer inom varumärken och patent samt att granska och upprätta avtal som har anknytning till IP-frågor. Du rapporterar till regionchef och ingår i den lokala ledningsgruppen.

Vem är du?
AWA söker dig med juristexamen och som har flera års erfarenhet från advokatbyrå, bolag eller liknande inom IP. Erfarenhet både från en roll som konsult och som ledare är meriterande. Som medarbetare har du hög integritet samt ett affärsmässigt och serviceinriktat arbetssätt. Du är driven, lätt att samarbeta med, engagerad och prestigelös samt delar våra kärnvärden modöppenhet och passion. För att trivas bör du också vara en lagspelare som har lätt för att etablera relationer och vinna förtroende. Eftersom AWA verkar på en global marknad bör du behärska engelska och svenska mycket väl i både tal och skrift. Kompetens, erfarenhet och personlighet i rätt kombination är nyckeln.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll med stort eget ansvar och stora möjligheter att bidra till utvecklingen av AWA:s verksamhet. Du ges tillfälle att arbeta med några av de mest spännande varumärkena och innovationerna på marknaden tillsammans med dedikerade kollegor i tvärprofessionella team. Som anställd har du goda möjligheter att vidareutveckla dina personliga och yrkesmässiga färdigheter och ges dessutom tillfälle att bli delägare i företaget. Tjänsten är placerad vid AWA:s centralt belägna kontor i Göteborg.

Start
Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan via www.jurek.se.

Område
Göteborg
Västra Götaland

I denna rekryteringsprocess samarbetar AWA med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer 031–7128349 alternativt asa.dahlberg@jurek.se

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Åsa Dahlberg