Redovisningsansvarig till familjära Pantbanken

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 18 november 2018
Ref:
2283
Kontakta
Julia Minges
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Redovisningsansvarig till Pantbanken, ett av Sveriges ledande och mest expansiva pantbanksföretag. På bolaget är stämningen familjär och miljön händelserik då företaget står inför en spännande expansion med pågående förändringar. Vi söker en Redovisningsansvarig som känner stort ansvar för sitt arbete och som kommer ta ett helhetsansvar med att säkerställa korrekt redovisning i alla bolag i koncernen. Du kommer tillhöra ett ekonomiteam på fem personer där du kommer arbetsleda övriga medarbetare i det dagliga arbetet. I denna roll rapporterar du till bolagets CFO och sitter med resten av teamet på kontoret, centralt beläget på Östermalm. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Helhetsansvar för redovisningen och avstämningar i samtliga bolag.
  • Säkerställa att planering och genomförande av bokslutsarbete görs i tid, med hög kvalitet och god intern kontroll.
  • Delta i arbetet med årsredovisningen.
  • Arbetsleda övriga medarbetare på redovisningsfunktionen i det dagliga arbetet och se till att processer efterföljs.
  • Driva vidareutveckling och effektivisering av processer och rutiner på avdelningen.

Erfarenhet
Till denna tjänst söker vi dig med en akademisk examen eller motsvarande samt med 3–7 års erfarenhet av liknande roller som redovisningsansvarig eller redovisningsekonom. Din breda erfarenhet innebär att du arbetat med helhetsansvar för bolagets redovisning, bokslut samt årsredovisning och du har aktivt arbetat med att deltaga i förändrings- och utvecklingsarbete inom redovisning. Det är meriterande om du tidigare innehaft någon form av ledarskap och erfarenhet av arbete med momsfrågor.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är trygg i din kunskap, har god kommunikativ förmåga som känner stort ansvar för ditt arbete. Du är noggrann, ansvarstagande och förstår vikten av att leverera arbete med hög kvalitet. Vidare är det positivt om ditt arbetssätt är prestigelöst och att du trivs bra i en miljö med högt i tak och snabba beslutsvägar.

Pantbanken
Pantbanken Sverige, en av Nordens äldsta pantbanker, är idag ett av landets ledande och mest expansiva pantbanksföretag. Vår affärsidé är att belåna värdesaker och att göra det bättre än någon annan. Våra värderingsmän har en bred erfarenhet av att värdesätta föremål av alla slag. Vi arbetar med och belånar allt från guldsmycken, exklusiva ädelstenar och antikviteter, till silverföremål, vintagegitarrer och designeraccessoarer. Vi har expertis inom samtliga områden.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Minges, 076 076 01 07.