Controller till Scandinavian Cosmetics

Plats
Malmö, Skåne
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 18 november 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Controller till Scandinavian Cosmetics

Scandinavian Cosmetics är ett av de ledande företagen inom försäljning, marknadsföring och distribution av välkända varumärken inom den svenska skönhetsindustrin, såsom Max Factor, Hugo Boss, Gucci, Clarins, Sensai, mfl. Scandinavian Cosmetics har ca 100 anställda. Huvudkontor och lager finns i Malmö. Företaget grundades 1984 och är en del av Scandinavian Cosmetics Group, ägare är Aurelius. Omsättning 2017 för Scandinavian Cosmetics var 520 MSEK och omsättningen för Scandinavian Cosmetics Group var 950 MSEK.

Aurelius är ett av de ledande europeiska investeringsbolagen med kontor i München, London, Stockholm och Madrid. Aurelius förvärvar företag med utvecklingspotential och har en långsiktig strategisk inriktning för att företagen till fullo ska kunna utveckla sin potential. Aurelius gruppen består idag av 25 dotterbolag med kontor i Europa, Asien och USA. Dessa inkluderar många traditionella konsumentvarumärken, tjänsteföretag och ett antal industriföretag.

Vill du arbeta på ett företag som är en attraktiv och framtidsorienterad affärspartner med passionerade medarbetare som bygger starka globala varumärken på den skandinaviska marknaden? Scandinavian Cosmetics söker nu en Controller till huvudkontoret i Malmö.

Arbetsbeskrivning
Som Controller på Scandinavian Cosmetics kommer du att arbeta med att sammanställa, analysera och rapportera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Det kommer att vara en både utmanande och utvecklande roll där det ingår att proaktivt bidra till utveckling av lönsamheten och företaget.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Koncernkonsolidering
  • Budget och prognosarbete
  • Uppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Månadsvisa kostnadsavstämningar och jämförelse mot budget
  • Projektarbete och uppföljning av projekt
  • Ad hoc analyser

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har minst 3-5 års relevant erfarenhet av arbete med redovisning, koncernredovisning och controlling. Du har god förståelse av redovisning och erfarenhet av analys, rapportering och bokslutsarbete. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad men samtidigt flexibel och har en hög analytisk förmåga där du kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling.  

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Scandinavian Cosmetics med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.