Analytiker Direktinvesteringar till Sjätte AP-fonden

Plats
Göteborg
Annonserat
den 22 oktober 2018
Stängs
den 21 november 2018
Ref:
3565
Kontakta
Mattias Larrieu
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sjätte AP-fonden (AP6) är en långsiktig och aktiv investerare i onoterade bolag. AP6 använder sin styrka för att investera både direkt i bolag och indirekt via fonder. Direkta investeringar görs främst tillsammans med andra finansiella investerare, som delar AP6:s värderingar och har en långsiktig placeringshorisont. AP6 är den enda AP-fonden som enligt lag ska investera i onoterade tillgångar. Ytterligare information på www.apfond6.se

Arbetsbeskrivning
Sjätte AP-fonden växer och förstärker nu organisationen med ytterligare en analytiker till Direktinvesteringar. Detta är en unik möjlighet för dig som vill vara verksam i en organisation som befinner sig i en mycket spännande och dynamisk fas. Du blir en del av ett team om 10 personer som arbetar med en väl utarbetad investeringsmetodik och investeringsprocess. Du arbetar med investeringsansvariga och rapporterar till affärsområdeschefen för direktinvesteringar.

Tjänsten:
Tjänsten som analytiker innebär att tillsammans med hela teamet arbeta integrerat i en rad olika processer. Du medverkar vid utvärderingar av nya investeringsmöjligheter, värdering av portföljbolag, portföljanalys och tar fram beslutsunderlag. Vidare är du aktiv när det gäller marknadsbevakning och intern uppföljning. 

Profil och personlighet:
En lämplig bakgrund är examen från Handelshögskolan, inriktning finansiering alternativt redovisning (med finansinslag) eller Chalmers/KTH, med goda studieresultat. Meriterande är också erfarenhet, t ex via internship, från exempelvis Corporate Finance, Investment Banking eller Management Consulting. Vi tror att du är relativt nyutexaminerad med eventuellt något års arbetslivserfarenhet. Du är van vid att arbeta i Excel och Powerpoint samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat. 

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och söker dig som är analytisk, ambitiös och noggrann. Du trivs med att arbeta i team och har en stark vilja att utvecklas i din roll. Du har en god social förmåga, är kommunikativ och förhåller dig prestigelöst och professionellt gentemot andra människor. 

Som analytiker vid Sjätte AP-fonden erbjuds du ett spännande arbete i en framåtriktad och aktiv investeringsverksamhet. Du erbjuds även goda möjligheter till utbildning och utveckling.

Tjänsten är placerad på Sjätte AP-fondens huvudkontor i Göteborg.

Mångfald är viktigt eftersom AP6 som förvaltare av allmänna pensionsmedel är en del av det svenska samhället och ska återspegla detta på olika sätt. För AP6 handlar det om olika kunskaper, erfarenheter, kompetenser, olika ålder och etnisk bakgrund samt en blandning av män och kvinnor.
 

Kontakt
Mattias Larrieu, mlarrieu@contaplus.se, 0734166016
Olivia Engberg, oengberg@contaplus.se, 0737381867