Finansinspektionen söker chef som vill leda arbetet på Dokumentationsavdelningen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 20 november 2018
Ref:
1116
Kontakta
Tove Friberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som chef på avdelningen Dokumentation leder du arbetet på Finansinspektionens (FI:s) arkiv och registratur. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp avdelningens verksamhet, samtidigt som du verkar för att utveckla och förvalta FI:s arkiv och registraturverksamhet. Avdelningen utgör navet i FI:s verksamhet och skapar en stabil grund för att myndigheten ska kunna utföra sitt uppdrag på bästa sätt. Under de kommande åren kommer avdelningen att vara aktiv i myndighetens arbete med att skapa en stabil informationsförvaltning och en ökad digitalisering. Som chef kommer du att ha en central roll i denna viktiga utveckling. Vidare ansvarar du för att initiera och driva förändringsarbete samt effektivisering av administrativa processer, både inom avdelningen och tillsammans med övriga organisationen.

Avdelningen arbetar aktivt med förvaltning av systemet Platina och avdelningschefen är systemägare. En viktig förvaltningsuppgift är att skapa väl avvägda lösningar mellan informationsrisk och organisatorisk effektivitet.

Som chef leder, stöttar och skapar du goda förutsättningar för dina medarbetares resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Tillsammans med dina chefskollegor ansvarar du för att driva förändringsprocesser inom FI. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket ger möjligheter att bidra till utvecklingen av hela området Administration. Vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot arkiv- och dokumentationsvetenskap samt tidigare erfarenhet av att vara chef. Du har gedigen kunskap inom arkiv- och offentlighetslagstiftning samt god inblick i sekretess- och offentlighetsfrågor. Rollen förutsätter även att du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från statlig förvaltning och av arbete som arkivarie och/eller registrator. Har du drivit stora förändringsprojekt, t ex med inriktning mot digitalisering, är det meriterande.

Som person är du initiativtagande, självständig och beslutsam. Du är strukturerad och planerar, organiserar samt prioriterar ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Du bidrar till ett gott samarbetsklimat och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta områdeschef Tove Friberg på 08-408 980 55.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 november 2018. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!