Senior Redovisningsekonom till Jernhusen

Rekryterare
Jernhusen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 november 2018
Stängs
den 5 december 2018
Kontakta
Simon Jordal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Senior Redovisningsekonom till Jernhusen

Har du arbetat inom redovisning och vill fortsätta utvecklas hos ett framgångsrikt fastighetsbolag? Som Senior Redovisningsekonom blir du en del av en stabil och utvecklingsinriktad arbetsmiljö där du har det övergripande ansvaret för projektredovisning samtidigt som du arbetar med sedvanlig redovisning för koncernbolag. Du får möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom system, redovisning och skattefrågor kopplat till fastighetsutvecklingsprojekt samtidigt som du får utveckla goda relationer och samarbeten inom hela verksamheten! 

Jernhusen söker en kunnig och kommunikativ redovisningsekonom till sin ekonomiavdelning. Du har förvaltningsansvar för projektverktygen och är en viktig support för fastighetsutvecklingsprojekten i redovisnings- och systemmässiga frågor. Du samarbetar med dina kollegor på ekonomiavdelningen och hanterar även sedvanlig redovisning inklusive årsredovisning.

Huvudkontoret är beläget i moderna lokaler med öppet kontorslandskap på Västra Järnvägsgatan invid Stockholms Centralstation. Här sitter du tillsammans med cirka 100 medarbetare varav 11 medarbetare arbetar på avdelningen Redovisning och Reskontra. Du rapporterar till ekonomichef och du välkomnas till en avslappnad arbetsplats med affärer, hållbarhet och samhällsnytta i fokus. 

Mer om tjänsten
Vår vision är att utveckla stationsnära områden till trygga, levande och attraktiva stadsmiljöer som ökar det kollektiva resandet och stöttar städernas tillväxt. Den kommande tioårsperioden kommer Jernhusens verksamhet att växa kraftigt och utvecklingsprojekten kommer att stå för merparten av tillväxten, läs gärna mer om några av våra olika projekt.

I rollen som Senior Redovisningsekonom har du övergripande ansvar för projektredovisning. Ansvaret innebär att du förvaltar och utvecklar koncerngemensamma riktlinjer, mallar och projektkodsplaner och är systemförvaltare av verktyg för projektadministration och projektredovisning. Du samarbetar med skattejuristen och stöttar projektbeställare och projektcontrollers i redovisningsrelaterade frågor där du hanterar alltifrån upplägg av nya projekt, säkerställer att frågor kring skattemässig och redovisningsmässig hantering är hanterade och ansvarar för anläggningsregistret. Till din hjälp har du en junior kollega, som du också stöttar. Tjänsten innebär även att du avlastar en kollega med löpande redovisning, balansavstämningar och årsredovisning för koncernens dotterbolag.

Som Senior Redovisningsekonom har du en central roll som innebär betydande kontakter och samarbete med hela verksamheten där du tillsammans med dina kollegor skapar värde:

  • Övergripande ansvar för  redovisning i fastighetsutvecklingsprojekt och byggnationsprojekt
  • Ansvar för riktlinjer, instruktioner och mallar avseende projektredovisning
  • Förvaltningsansvarig för system för projektadministration och projektredovisning
  • Stötta och hjälpa projektbeställare, projektcontrollers, affärsområdescontrollers och andra kollegor i frågor kopplade till redovisning och skatterelaterade frågor i projekt
  • Ansvara för interntidssystemet (underhåll och bokningar)
  • Ansvarig för anläggningsregistret (avskrivningar, avyttringar, förvärv etc.)
  • Löpande redovisning, bokslutsarbete och årsredovisning för ett antal dotterbolag
  • Arbeta med utveckling och ständiga förbättringar av projektprocessen


Kvalifikationer och personlighet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har arbetat minst 5 år inom redovisning, företrädesvis inom fastighets- eller byggbranschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från fastighetsutvecklingsprojekt eller byggprojekt samt relaterade skattemässiga frågor såsom skattemässiga klassificeringar i projekt och fastighetsmomsfrågor. Du har vana, lättlärdhet och intresse för system och program. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet. Du har särskilt goda kunskaper i Excel. Du formulerar dig väl i svenska i tal och skrift.

Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter. Vidare är du noggrann, analytisk och initiativtagande samtidigt som du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Om Jernhusen
Jernhusen utvecklar, förvaltar och äger fastigheter längs den svenska järnvägen. Att arbeta på Jernhusen innebär att aktivt bidra till att skapa framtidens stationsnära städer och att få fler att välja hållbara resor och transporter. Idag har Jernhusen cirka 200 medarbetare och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 155 fastigheter till ett värde av 16,6 miljarder kronor. Jernhusen är en av många aktörer som tillsammans kommer att sätta ett stort avtryck på samhällsutvecklingen. Då Jernhusen har relativt få anställda i ett företag med höga ambitioner innebär det att du får mycket ansvar och en möjlighet att göra skillnad på riktigt tillsammans med engagerade kollegor.

Viktig information
Ovanstående är en rekrytering med anställning hos Jernhusen. I denna rekryteringsprocess samarbetar Jernhusen med SJR. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan snarast. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare, Simon Jordal/Recruitment Consultant, 0766-47 16 39.