Business Controller till BMI Group Sverige i Malmö

Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 7 november 2018
Stängs
den 7 december 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

BMI Group - We See Further

Med mer än 165 års erfarenhet, är BMI-koncernen ledande inom taktäckning och vattenlösningar samt energieffektiva skorstenssystem över hela Europa. Våra starka kundinriktade varumärken är en viktig drivkraft för våra affärsframgångar i mer än 35 länder runt om i världen. I Sverige representeras BMI av Icopal AB och Monier Roofing AB med dotterbolag som båda har starka lokala varumärken och lokal egen produktion i Malmö, Jönåker, Vittinge, Grythyttan, Viskafors och Bjästa. För mer information, besök 
www.bmi-group.comwww.icopal.se eller www.monier.se.
  

Vill du arbeta med business controlling på ett framgångsrikt och innovativt företag? Är du en energisk person som trivs i en roll där du får ta mycket ansvar och har möjlighet att påverka både din egen roll och företagets utveckling? BMI Group Sverige söker nu en Business Controller till huvudkontoret i Malmö. Tjänsten kommer att rapportera till ekonomichefen.

Arbetsbeskrivning
BMI Group Sverige söker en Business Controller som vill arbeta i en både utmanande och utvecklande roll där det ingår att proaktivt driva förändring och bidra till företagets utveckling. Du kommer att arbeta med att rapportera och analysera finansiell information och omsätta den i värdeskapande slutsatser och rekommendationer. Du kommer att ha ett brett internt kontaktnät i koncernen och vara en viktig diskussionspartner till ekonomichef, projektledare och övriga medarbetare i organisationen.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Rapportering och bokslutsarbete
  • Budget och prognosarbete
  • Kostnadsuppföljning och lönsamhetsanalyser
  • Projektredovisning och uppföljning av projekt (succesiv vinstavräkning)
  • Uppföljning och utveckling av redovisningsrutiner
  • Administration av styrelsemöten i de legala bolagen
  • Ad hoc analyser

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har mer än 5 års relevant erfarenhet av arbete med redovisning, rapportering och analys. Du kan exempelvis arbeta som controller idag och det är meriterande om du även har erfarenhet av revision samt erfarenhet från entreprenadverksamhet och projektredovisning med successiv vinstavräkning. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor. Som person är du positiv och prestigelös och har en stark vilja till personlig utveckling! 

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar BMI Group Sverige med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

SKICKA ANSÖKAN

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Berätta för dem.