Är du vår nya chef till ledningsstaben?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 november 2018
Stängs
den 26 november 2018
Kontakta
Daniel Barr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 340 miljarder kronor till 2,2 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,3 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 200 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare — för att alla ska kunna leva i nuet


Vill du vara med och styra Pensionsmyndigheten? Vi söker nu en chef till ledningsstaben. Pensionsmyndigheten är en förvaltningsmyndighet med ett tydligt uppdrag som i grunden handlar om att göra pensioner enklare för både pensionssparare och pensionärer. Vi har ett gott förtroende hos de vi är till för, och ett mycket bra arbetsklimat internt. Placeringsort är Stockholm vid Hornstull på Södermalm.

Arbetsbeskrivning och ansvarsområden
Ledningsstaben ansvarar för att ge stöd till generaldirektören och styrelsen i frågor som rör myndighetens ledning och styrning. Ledningsstaben ansvarar för årsredovisningen, bokslut och utgiftsprognoser för förvaltningskostnader. Ytterligare ett ansvarsområde är att följa upp myndighetens resultat, arbeta med analyser och utredningar av myndighetens strategiska frågor samt återrapportering av särskilda uppdrag i regleringsbrevet.

Ledningsstaben ansvar för framtagning och utformning av myndighetens strategiska plan, budgetunderlag till regeringen, verksamhetsplan samt arbetet med intern styrning och kontroll. Staben har huvudansvaret för Pensionsmyndighetens ekonomistyrning. I det ligger att ansvara för samtliga frågor kring myndighetens finansiering, kontakter med Riksgälden samt för det finansiella flödet av utbetalningar. Ledningsstaben ansvarar vidare för att samordna myndighetens internationella arbete, kontakter med Regeringskansliet och andra myndigheter samt övergripande överenskommelser med Försäkringskassan och Statens servicecenter. 

Inom Pensionsmyndigheten pågår ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete. Du har tillsammans med myndighetens ledning, ett helhetsansvar för att myndighetens utvecklings- och förändringsarbete genomförs. Du är med och omsätter regleringsbrev och politiska intentioner till strategier och verksamhetsplaner.

Som chef för ledningsstaben ansvarar du för att din verksamhet bedrivs med hög kvalitet, service, effektivitet och kostnadsmedvetenhet. Vidare har du budgetansvar för verksamheten och personalansvar för tretton medarbetare. Du rapporterar direkt till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.
 

Utbildning och erfarenhet
Du har kunskaper om myndighetsstyrning och kännedom om svensk statsförvaltning samt förvaltningspolitik. Du har flerårig erfarenhet av verksamhetsledning, ekonomistyrning och chefserfarenhet från en stor organisation, gärna i en ledande och styrande roll i kunskapsintensiv verksamhet. Vidare har du erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete såväl strategiskt som operativt. Du har relevant akademisk examen. Kunskap inom pensionsområdet, socialförsäkringsområdet eller livförsäkringsbranschen är meriterande.
 

Egenskaper
Du arbetar övergripande och målinriktat för att åstadkomma delaktighet, engagemang samt resultat. Vi lägger stor vikt vid goda ledaregenskaper såsom lyhördhet och god kommunikativ förmåga, samt att du är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är omdömesgill och har hög integritet. Strategiskt tänkande med ett ledningsperspektiv, att vara lösningsorienterad och ha förmåga att fatta beslut och att förklara komplicerade frågeställningar på ett enkelt sätt är också avgörande i rollen. Du har mycket lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och externt.

Du är trygg, stabil och har god självinsikt samt har vana att motivera och leda professionella och självständiga medarbetare. Som chef jobbar du för att arbetsmiljön inom myndigheten och på avdelningen präglas av arbetsglädje, effektivitet och noggrannhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i urvalsprocessen.


Övrigt
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Urvalstester kommer att förekomma i rekryteringsprocessen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

 

För mer information

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta generaldirektör Daniel Barr, e-post daniel.barr@pensionsmyndigheten.se

Fackliga representanter:
Linda Modin, Saco, Tel. 010- 454 33 36
Ann-Christine Jonsson, ST, telefon 010-454 28 54.

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2018, märk din ansökan med diarienummer PSL 2018-123

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal (kontakt) från säljare.