Skandiabanken söker Bolagsjurist

Rekryterare
Skandiabanken
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 november 2018
Stängs
den 9 december 2018
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 200 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 600 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Arbetsbeskrivning
Som Bolagsjurist är ditt främsta ansvar att stötta verksamheten, ledningen och styrelsen i Skandiabanken med juridisk rådgivning i syfte att verksamheten ska uppnå sina affärsmål och följa lagar och föreskrifter. Du ingår i bankens juridikgrupp som idag består av fem Bolagsjurister samt en Chef Juridik. Samtliga Bolagsjurister har egna ansvarsområden, men då gruppen är liten och sammansvetsad samarbetar alla för att ta ansvar för samtliga arbetsuppgifter. Ditt främsta ansvarsområde kommer att vara kapitalmarknadsfrågor relaterade till bankens upplåning.

Rollen innebär att du kommer att:

  • Stötta verksamheten i juridiska frågor, t ex vid löpande emissioner under befintliga upplåningsprogram eller vid etablering av nya program;
  • Stötta verksamheten med att säkerställa att affären bedrivs enligt gällande regelverk, t ex kapital- och likviditetsregler;
  • Arbeta med avtalsgranskning och delta i avtalsförhandling, t ex ISDA-avtal;
  • Bevaka regelverksförändringar inom ditt område;Vara drivande i implementeringsprojekt och strukturförändringar då nya regelverk träder i kraft, samt
  • Bistå i kontakter med myndigheter såsom Finansinspektionen.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och åtminstone tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom bank- eller värdepappersrörelse. Det är meriterande att ha erfarenhet inom kapitalmarknadsrätt och kunskap om kapitaltäckningsregelverket. För att lyckas i rollen som Bolagsjurist bör du vara resultatinriktad och självständigt kunna driva dina ärenden effektivt. Du har en god analytisk förmåga, ser möjligheter och genomför/levererar varje uppdrag med mycket god kvalitet. Vi ser även att du är en serviceinriktad lagspelare som på ett prestigelöst sätt kan samarbeta med dina kollegor för att nå era gemensamma mål.

Du erbjuds
Skandiabanken erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen  i Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandiabanken med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85