Risk- och avkastningsanalytiker till Middle Office

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 9 november 2018
Stängs
den 25 november 2018
Kontakta
Lina Jacobson
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

SOM RISK- OCH AVKASTNINGSANALYTIKER på Middle Office har du Riksbankens finansiella risker och resultatet inom tillgångsförvaltningen i fokus. Tillsammans med kollegorna på enheten följer du upp och analyserar guld- och valutareservens avkastning och risk. Din analys är ett viktigt verktyg både för att utvärdera kapitalförvaltningen och som input till den löpande investeringsprocessen. Du leder och deltar i projekt och arbetar både självständigt och i samarbete med kollegorna på avdelningen för marknader.

I denna rekrytering söker vi medarbetare till två tjänster; en tillsvidareanställning och en visstidsanställning till och med april 2020.

VI SÖKER DIG SOM har högskoleutbildning inom ekonomi, finans, matematik eller närliggande områden. Du har mycket god kunskap om finansiella instrument på ränte- och valutamarknaderna och utmärkta Excel-kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i SimCorp Dimension, Risk Manager eller liknande system och är van vid att hantera stora datamängder. Har du arbetslivserfarenhet från en kapitalförvaltningsorganisation är det mycket positivt. Erfarenhet av projektledning och kunskap inom SAS Analytics, SQL, VBA är också meriterande.

SOM PERSON är du initiativtagande, självgående, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är bra på att samarbeta och arbetar gärna tillsammans med andra. Samtidigt tar du också eget ansvar och arbetar självständigt. Du har en utmärkt kvantitativ och analytisk förmåga och kan dessutom på ett pedagogiskt sätt förmedla dina kunskaper både skriftligen och muntligen på svenska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta intyg och betyg senast den 25 november 2018. Om du har frågor är du välkommen att ringa Lina Jacobson, tf enhetschef, på 08-787 07 87.